CHP Bursa Milletvekili Aydın: Kızılay hakkındaki kurbanlık iddialarını meclise taşıdı

CHP Bursa Milletvekili Aydın: Kızılay hakkındaki kurbanlık iddialarını meclise taşıdı

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a Kızılay'ın Kurban Bayramı'nda 40 bin hisse parası toplayıp kurbanların sadece 1800'ünün kesildiği iddialarını sordu.

2018.09.27 12:09 - Son Güncellenme: 2018.09.27 12:09 - Bursa Bölge
A
CHP Bursa Milletvekili Aydın: Kızılay hakkındaki kurbanlık iddialarını meclise taşıdı

Kendisine ulaşan ve kamuoyuna yansıyan iddialara soru önergesinde yer veren Erkan Aydın, Kızılay'ın her yıl olduğu gibi bu yıl da 750 TL'den kurban hissesi karşılığında yaklaşık olarak 40 binin üzerinde hisse toplayarak, Şubat Ayı'nda kurulan yeni bir firma ile ihalede anlaştığını dile getirdi. Aydın şunları söyledi:

TÜRKİYE'DE DEĞİL POLONYA VE BULGARİSTAN'DA SADECE 1800 HAYVAN KESİLİYOR

"Geçmiş yıllarda kurbanlık hissesi alıp Diyanete bağışlayanlara 'Kurbanız Van, Erzurum, Eskişehir kombinasında kesildi ve dağıtıldı' şeklinde mesaj giderken bu yıl mesajlar gitmedi. Şüphelenen hisse sahipleri ihaleyi alan firmanın Türkiye'de kurban kesmediğini sadece Polonya ve Bulgaristan da 1800 kurban hissesi kestiğini ve bu etlerin karkas olarak önümüzdeki günlerde getirilip kavurma yapılacağı bilgisine ulaştı. Söz konusu iddiaya göre; ilgili firma 3.70 avrodan etin kilosunu getirecek. Bu ise 6 bin büyükbaş hayvan yapıyor. Dolayısıyla; Türkiye'ye getirilecek et Kurban Bayramı'nda toplanan hissenin çok altında kalacak" dedi.

"KIZILAYLI YÖNETİCİLERE TEMİNAT MEKTUBU YERİNE VİLLA VERİLDİ Mİ?"

Aydın, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'a şu soruları yöneltti:

"Kızılay'ın Kurban Bayramı'nda topladığı 40 bin hisseye karşılık ancak 1800'nün kesileceği yönündeki iddialar makamınıza ulaştı mı? Bu konuda bir inceleme ve soruşturma yapacak mısınız? İhaleyi kazanan firma hangi şahıslara aittir? Şirket yapısında kimler yer almaktadır? Firma kurban etini neden Türkiye'de değil de yurt dışında kesmektedir? Kızılay'a (Yöneticilere)  ihale sırasında teminat mektubu yerine villa verildiği iddiası doğru mudur? Ortaya çıkan durum sonrasında Kızılay ve Kızılay'a hisse veren yurttaşlar dolandırılmış mıdır? 40 Bin hisseye karşılık sadece 1800 hisse karşılığı kesim yapılması inanç sahibi yurttaşlarımızın ibadetiyle ve temiz duygularıyla oynanması demek değil midir?"

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.09.27 12:09 - Son Güncellenme: 2018.09.27 12:09 - Gülcan Tekin
A