CHP Bursa Milletvekili Aydın: Günde 4 işçi hayatını kaybediyor

CHP Bursa Milletvekili Aydın: Günde 4 işçi hayatını kaybediyor

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, her geçen gün artan işçi ölümlerini Meclis'e taşıdı. Aydın, iş kazalarının her ay artış gösterirken hükümetin bu konuda ne gibi önlemler aldığını sordu.

2018.03.13 12:10 - Son Güncellenme: 2018.03.13 12:10 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
CHP Bursa Milletvekili Aydın: Günde 4 işçi hayatını kaybediyor

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi'nin verilerine göre 2018 Yılı Şubat Ayı'nda en az 123 işçi, iş cinayetlerinde hayatını kaybetti. Konuyu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu'na verdiği soru önergesiyle TBMM gündemine taşıyan CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, günde 4 işçinin yaşamını yitirdiğine dikkat çekti.

EN FAZLA İŞÇİ ÖLÜMÜ İNŞAAT SEKTÖRÜNDE

Verdiği önergede işçilerin ölüm sebeplerinin başında yüzde 26'yla trafik kazasının, yüzde 18'le ezilme-göçük, yüzde 16'yla düşmenin geldiğini belirten Aydın, ölümlerin en çok görüldüğü sektör, yüzde 24'le inşaat olduğunu söyledi. Aydın, "İnşaat sektöründe geçen ay 29 işçi can verdi. Bunu 25 ölümle tarım, 13 ölümle taşımacılık, 8 ölümle metal, 7 ölümle ticaret-büro, 6 ölümle eğlence-konaklama izledi. Yaşanan işçi ölümlerinin Şubat ayında zirveye çıkması ve sürekli olarak artmasının önüne geçilmesi gerekiyor" dedi.

"İŞ KAZALARINI ÖNLEMEK İÇİN İŞVERENLERE YAPTIRIMLARINIZ VAR MI?"

Aydın, Bakan Sarıeroğlu'na şu soruları yöneltti:

"İş kazaları her ay artış gösterirken Bakanlığınız bu konuda ne gibi önlemler alıyor? Bakanlığınız iş kazalarının temel nedenlerini araştırmak için bir çalışma yapıyor mu? İş kazalarındaki artışın sebepleri nelerdir? İş kazalarını önlenmesi konusunda işverenlere yaptırımlarınız var mı? Bu konuda daha kalıcı önlemler alınması için bir çalışma yapmakta mısınız?"

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.03.13 12:10 - Son Güncellenme: 2018.03.13 12:10 - HABER MERKEZİ
A