CHP Bursa İl Başkanı Akkuş: "Yas ilan etmek için neyi bekliyorsunuz?"

CHP Bursa İl Başkanı Akkuş: "Yas ilan etmek için neyi bekliyorsunuz?"

CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş, yaptığı açıklamada Zeytin Dalı Harekatı'nda ve yurt içinde gerçekleşen terör saldırılarında şehit düşen askerlerin üzüntüsü içinde olduklarını ifade ederek; "Biz yitirdiğimiz kahraman evlatlarımız için, geride bıraktıkları eşleri, çocukları, yüreği yangın yeri olmuş anaları, babaları için acı çekiyoruz. Ülkede hayat durdu. Yas ilan etmek için neyi bekliyorsunuz?" dedi.

2018.02.11 13:09 - Son Güncellenme: 2018.02.11 13:09 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
CHP Bursa İl Başkanı Akkuş: "Yas ilan etmek için neyi bekliyorsunuz?"
02:02 Helikopterin düştüğü bölgeden ilk görüntüler!

İLGİLİ VİDEO

Helikopterin düştüğü bölgeden ilk görüntüler!

CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş, Zeytin Dalı Harekatı'nda ve yurt içinde gerçekleşen terör saldırıları ile ilgili açıklamada bulundu.

 "Terör olayları ne yazık ki evlatlarımızı bizden koparmaya devam etmektedir" diyen Akkuş, AKP'nin 2002 yılında iktidara geldiğinde terörsüz bir Türkiye teslim aldığını hatırlatarak; "AKP iktidarının hem iç hem de dış politikada yıllar boyu yürüttüğü yanlış politikaların sonucudur bu. Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Yurtta barış, dünyada barış' ilkesiyle dünyanın en saygın ülkelerinden biri haline getirdiği Türkiye Cumhuriyeti bugün, Ortadoğu bataklığında sınırlarını koruma savaşı verir hale getirilmiştir" değerlendirmesinde bulundu.  

Başbakan Binali Yıldırım'ın AKP Muğla Kongresi'ndeki tutumunu da eleştiren Akkuş; "Başbakan Binali Yıldırım 'Başbakan bizi Afrin'e götür' şeklindeki tezahüratlara karşılık gülerek, büyük bir aymazlıkla 'Çıkışta hazır olun gidiyoruz' diyebiliyor. Bu, milletimizin kabul edebileceği bir tutum değildir. Biz yitirdiğimiz kahraman evlatlarımız için, geride bıraktıkları eşleri, çocukları, yüreği yangın yeri olmuş anaları, babaları için acı çekiyoruz. Ülkede hayat durdu. Yas ilan etmek için neyi bekliyorsunuz? Bu vatana zerre faydası olmayan Suudi kralı için yas ilan edenler, bizler onlarca evladımızın acısını yaşarken neden bu ülkenin evlatlarının yasını tutmuyor" diye konuştu.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Zeytin Dalı Harekatı'nı Türkiye'nin güvenliği için gerçekleştirildiğini ancak şehit haberleriyle büyük üzüntü yaşadıklarını belirten Akkuş sözlerini şöyle sürdürdü: "Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin'de bulunan kahraman askerlerimizden ve yurt içinde gerçekleştirilen terör saldırılarından gelen acı haberlerle kahroluyoruz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, acılı ailelerine ve milletimize sabır ve başsağlığı diliyoruz. Umuyoruz ki Zeytin Dalı Harekatı daha fazla evladımızı yitirmeden başarıyla sonlanır. Ülkemizin içte ve dışta barışla yaşamasını istiyoruz. Devletimizin güvenliği ve terör söz konusu ise elbette tüm siyasi partiler ve halkımız güç birliği yapacak ve devletimizin, askerimizin yanında olmaya devam edecektir."

 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.02.11 13:09 - Son Güncellenme: 2018.02.11 13:09 - HABER MERKEZİ
A