CHP Bursa İl Başkanı Akkuş: "Türkiye Cumhuriyeti'nin en karanlık dönemi"

CHP Bursa İl Başkanı Akkuş: "Türkiye Cumhuriyeti'nin en karanlık dönemi"

CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Akkuş, AKP döneminin Türkiye Cumhuriyeti'nin en karanlık dönemi olduğuna dikkat çekerek; "Belediye eliyle vatandaşın parası AKP mitinglerinde harcanır, çocukları ölümle birlikte anmaktan çekinmezler, dillerinden iftira, hakaret eksik olmaz. Devletin varlıklarını satarlar. AKP'nin özeti budur" dedi.

2018.02.25 14:48 - Son Güncellenme: 2018.02.25 14:57 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
CHP Bursa İl Başkanı Akkuş: "Türkiye Cumhuriyeti'nin en karanlık dönemi"

CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş, AKP İl Kongresi öncesi metro seferlerinin ücretsiz yapılmasına tepki gösterdi.

Büyükşehir Belediyesi'nin suç işlemeyi sürdürdüğünü ifade eden Akkuş; "Büyükşehir Belediyesi, pek çok kez dile getirdiğimiz, uyardığımız bir konuda ısrarını sürdürmektedir. BURULAŞ tarafından yayınlanan duyuruda; Başbakan Binali Yıldırım'ın katılacağı AKP İl Kongresi için 25 Şubat Pazar günü metro seferlerini saat 12.00-20.00 arasında ücretsiz yapılacağını, ayrıca Hamitler/Fethiye ve Beşevler metro istasyonlarından ring otobüsleriyle Başbakan Binali Yıldırım'ın miting yapacağı alana halkın taşınacağına yer verdiler. Bu konuda çifte standart uygulamaya devam ediyorlar. Büyükşehir Belediyesi'nin kaynakları AKP'lilerin kasası gibi kullanılıyor. Belediye kaynaklarında bu kentte yaşayan her siyasi görüşten insanın hakkı vardır. Onların vergileriyle AKP mitinglerine sponsorluk yapamazsınız. BURFAŞ eski Genel Müdürü'nün sözlerini hatırlatmak isterim, BURFAŞ'ın zarar etmesinin sebebinin AKP'lilere verilen yemekler olduğunu söylemişti. Batık bir Belediye, hiçbir anlamda iyi bir hizmet alamayan Bursa halkının ihtiyaçlarını bir kenara bırakıp, AKP mitinglerine sponsorluk yapamaz. Ya bu konuda adil davranılmalı ve milli bayramlar, diğer parti mitinglerinde de ulaşım ücretsiz hale getirilmelidir ya da AKP için de herhangi bir şey yapılmamalıdır. Bu şekilde suç işlemeye ve kul hakkı yemeye devam ediyorlar. Bunun hesabını soracağız" açıklamasında bulundu. Büyükşehir Belediye Başkanı'nın değiştiğini ancak zihniyetin değişmediğini sözlerine ekleyen Hüseyin Akkuş; "Atanmış belediye başkanı, atanmış başbakanın gelişi sebebiyle kanunları adeta hiçe sayıyor ve kıyak geçiyor. Kim atanırsa atansın, kim seçilirse seçilsin, tepedeki zihniyet bu olunca, alt kadrosu da bu oluyor. Kendileri için hak yemek olağan bir davranış" dedi.

ACIMASIZ BİR ANLAYIŞLA KARŞI KARŞIYAYIZ

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kahramanmaraş'ta kürsüye çıkarttığı asker kıyafeti giydirilmiş kız çocuğu için "Şehit olursa inşallah bayrağı da inşallah örtecekler. Her şeye hazır. Değil mi?" sözlerine de değinen Hüseyin Akkuş, bu görüntülerin Adolf Hitler'in asker çocuklarını anımsattığını ifade etti. Devletin görevinin insanı yaşatmak olduğunu belirten Akkuş sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir çocuğu bile gözünü kırpmadan feda edebilecek, acımasız bir anlayışla karşı karşıyayız. Biz çocuklarımız yaşatmak için, onları her türlü istismardan korumak için mücadele ederken, onlar bizim çocuklarımızı savaşçı yapma derdinde. Biz diktatör dediğimiz zaman tepki gösteriyorlar ancak gördüğünüz gibi ülkenin tamamını askeri haline getirmeye çalışan bir insanla karşı karşıyayız. Biz çocuklarımızın savaş kelimesinin karanlığında değil, barış ve aydınlık içinde yaşayacakları bir ülke için mücadelemizi sürdüreceğiz. Çocuklarımızın zarar görmesine izin vermeyeceğiz."

ÇUKURUN DİBİNİ BULMUŞ

Hüseyin Akkuş, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu'nun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik sözlerine de tepki gösterdi.  "Hakan Çavuşoğlu, reisinin gözüne girebilmek için her zaman yaptığı gibi çukurun dibini yine bulmuş" diyen Akkuş,  Çavuşoğlu'nun siyaset ahlakına hiç de uygun olmayan bir üslupla iftiralarına devam ettiğini ifade etti. Akkuş; "Bu ahlak dışı üslubuyla Genel Başkanımızın adını bile anmaya hakkı yoktur. Zira Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu kendilerinin asla sahip olmadığı bir devlet geleneği ve siyasi ahlaka sahiptir. Cemaatle koyun koyuna bu ülkeyi uçurumun kenarına getirenler kendileri, terör örgütleriyle masaya oturan, kentleri terör yuvasına dönüştürüp, İŞİD'lileri, PKK'lıları törenle sınırda karşılayan, uğurlayan kendileri. Dünya üzerinde kendileri kadar pişkin siyasetçi görülmemiştir. Düşmanları her gün değişiyor. Biz teröriste terörist derken kendileri teröristlerle halay çekiyordu. Her önüne gelenin kandırdığı, tek bir dost komşusu kalmamış, bize siyasetin ne olduğunu öğretecekler. Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu partisidir. Devlet geleneğini de, siyaseti de iyi biliyoruz" şeklinde konuştu. Akkuş, AKP döneminin Türkiye Cumhuriyeti'nin en karanlık dönemi olduğuna dikkat çekerek; "AKP'nin siyaset anlayışı haksızlık, hukuksuzluk, adaletsizlik, iftira üzerine kurulu. Belediye eliyle vatandaşın parası AKP mitinglerinde harcanır, çocukları ölümle birlikte anmaktan çekinmezler, dillerinden iftira, hakaret eksik olmaz. Devletin varlıklarını satarlar. AKP'nin özeti budur" diyerek sözlerini tamamladı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.02.25 14:48 - Son Güncellenme: 2018.02.25 14:57 - HABER MERKEZİ
A