CHP Bursa İl Başkanı Akkuş: Ayşe annemizin acısını siyasete alet etmeyin

CHP Bursa İl Başkanı Akkuş: Ayşe annemizin acısını siyasete alet etmeyin

CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş, 18 Haziran Pazartesi günü Ulucami Orhan Parkı'nda meydana gelen ve basına Cumhuriyet Halk Partililerin saldırısı olarak yansıtan olayla ilgili basın açıklamasında bulundu. Akkuş, Orhan Parkı'nda bulunan CHP seçim standı önünde yaptığı açıklamada şehit annesi Ayşe Güngör'ün acısını paylaştıklarının altını çizerek; "Bu olayla ilgili bazı siyasi partilerin önümüzdeki günlerde yapılacak olan seçimlerle ilgili, kendi anlayışları çerçevesinde nemalanmak gibi bir süreci işlettiklerini görüyoruz. Bunu etik açıdan doğru bulmuyoruz" dedi.

2018.06.19 16:43 - Son Güncellenme: 2018.06.19 16:44 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
CHP Bursa İl Başkanı Akkuş: Ayşe annemizin acısını siyasete alet etmeyin

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş, önceki gün Ulucami Orhan Parkı'nda meydana gelen ve yandaş medyada Cumhuriyet Halk Partililerin şehit annesine saldırdığı iddiasına ilişkin basın açıklamasında bulundu.

Orhan Parkı'ndaki CHP seçim standı önünde gerçekleştirilen basın açıklamasında Akkuş; "Bildiğiniz üzere dün yaşanan bir olay üzerine sizlerle bir araya gelme ihtiyacı duydum. Dün Ayşe annemize bir saldırı yapıldığı konusunda bir duyumumuz oldu. Bu olayla ilgili bazı siyasi partilerin önümüzdeki günlerde yapılacak olan seçimlerle ilgili, kendi anlayışları çerçevesinde nemalanmak gibi bir süreci işlettiklerini görüyoruz. Bunu etik açıdan doğru bulmuyoruz. Ayşe annemizin acısını kesinlikle anlıyoruz, onun acısını paylaşıyoruz. Ayşe annemiz dün komşumuz olan Saadet Partisi standından broşür alıp buruşturduktan sonra atmış. Karakolda kendi verdiği ifadesini paylaşıyorum; "18 Haziran 2018 günü saat 14.30 sıralarında Orhan Parkı içindeki CHP standı önünden geçerken burada bir çalışan bana CHP ile bir kağıt verdi ben almadım, bayanın eline vurdum ve aramızda tartışma çıktı. Ben bu olayda yaralanmadım, olay tartışmadan ibarettir. Kimseden şikayetçi değilim." Şehit annemiz ile ilgili bu sabah şehit ve gazi yakınları derneğimizin yönetim kurulundaki dostlarımızla görüşerek geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Ancak bu sürecin basın önünde konuşulması ve tartışılması, bize doğruları sorulmadan yapılması gerçekten siyasi etik ve vicdan açısından doğru değildir. Eğer bizimle konuşmuş olsaydılar biz kendileriyle bu doğruları paylaşırdık. Ancak çeşitli internet sitelerinde ve basında bu konuyla ilgili çıkan yazıları biz hukukçularımızla görüştük ve bunlarla ilgili yasal süreci başlattık. Bu arkadaşlarımız mutlaka adalet önünde hesap verecekler ama kamu vicdanı açısından da bunun doğru olmadığını belgeleyen elimizde Ayşe Güngör'ün ifadesi bulunuyor" şeklinde konuştu.

SİYASİ ETİK İÇİNDE DAVRANMIYORLAR

"Bu konuda burada bulunan arkadaşlarımızın metaneti ve sağduyulu davranışlarından dolayı da kendilerine çok teşekkür ediyorum" diyen Akkuş sözlerini şöyle sürdürdü: "Önümüzde dört günlük bir süreç var. Bu dört günlük süreçte kaygım odur ki seçim sandıklarıyla ilgili sürecin yönetilmesi konusunda da sıkıntı yaşayacağımızı görüyoruz. O yüzden biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak Bursa'da bulunan 6 bin 294 sandıkta arkadaşlarımız bilfiil bulunacaklar ve kendi sandıklarındaki tutanaklarla birlikte sandıktan sorumlu arkadaşlarımız okul sorumlularına, okul sorumluları da İlçe Başkanlıklarına bu bilgileri aktaracak. Biz de Cumhuriyet Halk Partisi olarak web sitemizden canlı olarak Bursa ve Türkiye kamuoyuyla bunları paylaşacağız. Ancak devletin bir görevi var. Bu sorumluluk bizim Cumhuriyet Halk Partisi ve Millet İttifakı olarak sadece bizim sorumluluğumuz değil, devletin ana sorumlularından bir tanesi bizim sandıktaki oylarımıza sahip çıkmasıdır. Bu devletin namusudur. Devlet kendi namusuna sahip çıkmalıdır." Orhan Parkı'nda bulunan AKP seçim standında bulunan partililerin, basın açıklaması sırasında müziğin sesini yasal sınırların çok üzerinde açarak, basın açıklamasını provoke etmeye çalışmaları üzerine Akkuş; "Siyaset karşılıklı hoşgörü ve etik kurallar içerisinde devam etmeli, ettirmeliyiz. Ben görüyorum ki şu anda o siyasi etik içinde davranmıyorlar. Ama ben yine onlarda pazar günü başarılar diliyorum. Onlar da başarılı olmak için bir mücadele içerisindeler. Ama bu mücadele içerisinde kendi demokratik anlayışımız çerçevesinde yol gitmeliyiz. Çünkü bu arkadaşlarımız biraz önce söylediğimiz gibi Ayşe annemize gidip olmayan, yaşanmayan bir sorunu paylaştıkları ve şu anda bizi provoke ettikleri için de kendilerini bir anlamda siyasi nezaket kuralları dışında görüyoruz. Onlara yine de saygılarımızı sunuyoruz. Ayşe annemizin acısını siyasete alet etmeyin" diyerek sözlerini tamamladı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.06.19 16:43 - Son Güncellenme: 2018.06.19 16:44 - HABER MERKEZİ
A