CHP Bursa'dan BESAŞ'ın kararına tepki: Bu uygulamaya karşıyız

CHP Bursa'dan BESAŞ'ın kararına tepki: Bu uygulamaya karşıyız

CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş, BESAŞ'ın alkollü içki satışı yapılan yerlere artık ekmek verilmeyeceğine ilişkin kararına tepki gösterdi.  Bursa halkının kaynaklarıyla kurulan BESAŞ'ın kararının kabul edilemez olduğunu ifade eden Akkuş; "Bu uygulama hem Bursa halkının ucuz ekmeğe erişimine hem de esnafın ekmek parasını kazanmasına engeldir. Bu uygulamaya tamamen karşıyız ve konunun takipçisi olacağız" dedi.

2018.03.20 12:07 - Son Güncellenme: 2018.03.20 12:07 - Bursa Bölge
A
CHP Bursa'dan BESAŞ'ın kararına tepki: Bu uygulamaya karşıyız
01:52 Bursa'da BESAŞ'ın ekmek kararına tepki!

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da BESAŞ'ın ekmek kararına tepki!

CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraklerinden olan Bursa Ekmek Sanayii AŞ'nin (BESAŞ), alkollü içki satışı yapılan yerlere artık ekmek verilmeyeceğine ilişkin kararına tepki gösterdi. BESAŞ'ın kabul edilemez bir uygulamaya imza attığını belirten Hüseyin Akkuş, alkol satan bayilere 31 Mart 2018'e kadar süre tanındığına ve esnafın bir tercihe zorlandığına dikkat çekerek; "AKP'nin temel anlayışı olan bölme, ayırma, ötekileştirme kültürü, AKP'nin yönettiği bütün kurumlarda varlığını sürdürüyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin ve bağlı şirketlerin ilk ötekileştirici tutumu değil. Pembe vagon uygulaması ile kadın ve erkek yolcuları da ayrı vagonlarda seyahat etmesini öngörmüş ancak uygulamaya ilgi olmadığı ve halkın sağduyusu ile bu ötekileştirmeye son vermek zorunda kalmışlardır. Tamamen karşı olduğumuz bu ötekileştirme kültürü, ülkemizin bütünlüğüne ve halkımızın birlikte yaşama kültürüne büyük zarar vermektedir. Yayınlanan bu duyuru da bu ötekileştirme kültürüne hizmet etmektedir" dedi.

TUTUMLARI İKİYÜZLÜ

"Devletin vergi uygulamalarına baktığımızda en yüksek vergilerden birinin alkolden alındığını da hatırlatmak isterim" diyen Akkuş sözlerini şöyle tamamladı: "Bu konudaki tutumlarını tamamen ikiyüzlü ve çelişkili buluyoruz. Halka ucuz ekmek sağlamakla görevli olan, Bursa halkının kaynaklarıyla kurulan ve çalışan bu şirketler Bursa halkının yaşam tarzına karışamaz, müdahale edemez. Bursa halkını yaşam tarzı üzerinden ötekileştiremez. Ucuz ekmek yapmakla görevli kurumun görevi sadece ekmek yapmaktır, halkın yaşam tarzına müdahale etmek değil, esnafın ekmek parasıyla oynamak da değil. Halka daha fazla noktada, daha uygun fiyata ekmek sağlamak zorundalar. Bu uygulama hem Bursa halkının ucuz ekmeğe erişimine hem de esnafın ekmek parasını kazanmasına engeldir. Bu uygulamaya tamamen karşıyız ve konunun takipçisi olacağız."

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.03.20 12:07 - Son Güncellenme: 2018.03.20 12:07 - Aysın Komitgan
A