CHP Bursa 23 Nisan'ı kutladı

CHP Bursa 23 Nisan'ı kutladı

CHP Bursa İl örgütü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı, Setbaşı'ndan Atatürk Anıtı'na gerçekleştirdikleri yürüyüş ve çelenk sunma töreniyle kutladı. Yoğun bir katılımın olduğu törende konuşan İl Başkanı Hüseyin Akkuş; "Egemenliği milletten almaya çalışanlar iyi baksınlar; Egemenliğin gerçek sahipleri burada" dedi.

2018.04.23 16:21 - Son Güncellenme: 2018.04.23 16:22 - Bursa Bölge
A
CHP Bursa 23 Nisan'ı kutladı

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı coşkuyla kutladı. Binlerce kişinin katılımıyla Setbaşı Mahfel önünden başlayan yürüyüş, Heykel Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenle devam etti.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, önceki dönem İl Başkanı Şadi Özdemir, geçmiş dönem Milletvekili İlhan Demiröz, İlçe Başkanları ve İlçe Örgütleri, Kadın Kolları, Gençlik Kolları, sivil toplum örgütlerinin ve siyasi partilerin temsilcileri ve çok sayıda yurttaş katıldı. Törende konuşan İl Başkanı Hüseyin Akkuş, iktdarın 16 yıldır milli bayramları kutlamaktan kaçındığına dikkat çekerek; "16 yıldır bütün enerjilerini Ulusal Egemenlik, Cumhuriyet, Millet İradesi ve Atatürk Devrimleri gibi bu ülkenin kurucu değerlerini yok etmeye adamış zehirli bir iktidara rağmen, buradayız ve daima burada olacağız" dedi. 23 Nisan tarihinin pek çok açıdan önemli olduğunu ifade eden Akkuş sözlerini şöyle sürdürdü: "23Nisan; Cumhuriyet düşmanlarının hazmedemediği 'Ulusal Egemenlik' kavramıdır. Bir halkın uyanışı, zincirlerini kırmasıdır. Türkiye Cumhuriyeti'nin her bir vatandaşının, ülkesi üzerinde söz sahibi olmasıdır. Tek adam rejiminin, diktatörlüğün önündeki en büyük engeldir. Geleceğimizi emanet ettiğimiz çocuklarımızdır. Eğitim seferberliğidir, fırsat eşitliğidir, çocuklarımızın istedikleri okula gidebilme özgürlüğüdür. Yok pahasına sattıkları fabrikalarımızdır, maden ocaklarımızdır. Ranta kurban ettikleri verimli tarım arazileridir, cebinde mazot parası kalmayan çiftçilerimizdir."

MÜCADELE AŞKIMIZI ÇALAMADILAR

Mustafa Kemal Atatürk'ün olağanüstü koşullarda meclisin açılmasını sağladığına dikkat çeken Akkuş; "Kurtuluş Savaşı gibi olağanüstü koşullarda millet iradesine inanan ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve dönemin aydın insanları, büyük bir devrimle 23 Nisan 1920'de ilk Meclis'i açmış ve savaş bu meclisten yönetilerek kazanılmıştır. Bağımsız bir Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini, bir 'tek adam' değil, bir padişah değil, halkı temsil eden sayısız insan birlikte atmıştır. Oysa bugün, kendi elleriyle devlete yerleştirdikleri cemaat terörünü temizleme bahanesiyle ilan ettikleri OHAL koşullarında erken seçim bile diyemeyeceğimiz bir seçime gidiyoruz. Bu halk OHAL koşullarında ikinci kez oy kullanacak. Hileyle ve hırsızlıkla yaptıkları 16 Nisan 'Tek adam olabilme' referandumunda olduğu gibi, bu sefer tek adamlığını resmen ilan edebilmek için, yine son derece antidemokratik koşullarda seçime gidiyoruz. Ancak bilsinler ki bizde korku yok, umutsuzluk hiç yok. Egemenliği milletten almaya çalışanlar iyi baksınlar; Egemenliğin gerçek sahipleri burada" şeklinde konuştu. "16 yıl boyunca çaldılar" diyen Akkuş konuşmasına şöyle devam etti: "Tek adam olabilmek için oylarımızı çaldılar. Ekmeğimizi çaldılar, ayakkabı kutularını doldurdular. Çiftçimizin alın terini çaldılar, Man adasına yatırdılar.  'Ananı da al git' diyerek, evlat acısı yaşayan bir anayı yuhalatarak insanlığımızı çaldılar. Evlatlarımızı çaldılar bizim sokak aralarında, döve döve aldılar canlarımızı. Barışımızı, kardeşliğimizi çaldılar. Her şeyimizi çalsalar bile umudumuzu çalamadılar. Bu vatana duyduğumuz sevgiyi, doğusuyla batısıyla kardeşçe yaşama isteğimizi, özgürlüğümüze olan düşkünlüğümüzü çalamadılar. Bizden onurumuzu, mücadele aşkımızı çalamadılar. İşte bu yüzden kaybedecekler. Çocuklarımızın geleceğini çalmalarına izin vermeyeceğiz."

HESABINI SORACAĞIZ

Cumhuriyet Halk Partisi'nin tüm kadrolarıyla mücadeleye devam edeceğini ifade eden Akkuş, hazır olduklarını vurgulayarak; "Hodri meydan diyoruz, başka bir Türkiye mümkün. Verdiğimiz mücadeleyi kendi siyasi ikbalimiz için değil, çocuklarımızın demokratik, laik, çağdaş bir hukuk devletinde yaşamalarını arzu ettiğimiz için veriyoruz. 24 Haziran'da onları bütün kirli hayalleriyle, bütün nefret söylemleriyle birlikte sandığa gömeceğiz. Bu ülkenin kurucusu, dünyanın hayran olduğu üstün bir asker ve devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk'e ve tertemiz bir devlet adamı olan, çok partili siyasi hayata geçebilmek için olağanüstü bir çaba gösteren İsmet İnönü'ye karşı nankörlüklerinin, terbiyesizce 'İki ayyaş' sözlerinin hesabını 24 Haziran'da soracağız. Kadın tiyatro oyuncularını sahneden indirten, bulunduğu konumu zerre kadar hak etmeyen, hiç yakışmayan o Meclis Başkanı'ndan 24 Haziran'da hesap soracağız. Evlatlarımızın çalınan hayatlarının, çalınan geleceklerinin hesabını soracağız. Çiftçimizin alın terinin, yollara döktükleri ürünlerinin hesabını soracağız. İşçimizin emeğinin hesabını soracağız. İş bulamayan, atanamayan gencimizin hesabını soracağız. Onlar saraylarda keyif sürerken, badem sütüyle beslenirken, açlık sınırının altında yaşamaya mahkum edilen yurttaşımızın hesabını soracağız. Çocuklara armağan edilmiş bir bayramı doyasıya kutlayamayan, cemaat, vakıf yurtlarında istismar edilen çocuklarımızın hesabını soracağız. Evet, hiçbirini unutmadık. 16 yıldır bu ülkeye, bu ülkenin yurttaşlarına yapılan hiçbir haksızlığı, sömürüyü unutmadık. Gün, bu ihanet ittifakını sandığa gömme günüdür. Omuz omuza verecek ve başaracağız. Bu seçimi biz kazanacağız" açıklamasında bulundu. Akkuş konuşmasını; "Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini atan tüm dava arkadaşlarını, bu vatan uğruna canını feda eden kahraman şehit ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyor, hepinizi sevgiyle, mücadele aşkıyla selamlıyorum" sözleriyle tamamladı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.04.23 16:21 - Son Güncellenme: 2018.04.23 16:22 - Aysın Komitgan
A