Ceylinoğlu: "Deli doktoru değiliz"

Ceylinoğlu: "Deli doktoru değiliz"

Bursada Bugün TV ve Radyo Bursada Bugün ortak yayını ile hazırlanan, Aysın Komitgan'ın sunduğu Gün'Aysın' programının bugünkü konuğu, Esentepe Hastanesi Psikoloğu Psk Ceylin İkizoğlu ve Gitarist Yakup Kaçari oldu. Özel Esentepe Hastanesi Psikologu Ceylin İkizoğlu, hastalıkların temelinde sevgisizlik yattığını vurgularken, kendilerinin hastalarına yeni bir gözlük takmalarına yardımcı olduklarını söyledi. Depresyonun yoğun bir rahatsızlık olduğunu vurgulayan İkizoğlu, "Biz deli doktoru değiliz" dedi.

2019.02.14 10:20 - Son Güncellenme: 2019.02.18 10:52 - Güncel
A
Ceylinoğlu: "Deli doktoru değiliz"

Bursada Bugün TV'de Aysın Komitgan'ın sunduğu Gün 'Aysın' programı 14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla özel ve renkli bir programa imza attı. Yakup Kaçari ve İslam Gürlek'in şarkılarıyla eşlik ettiği programın konuğu Özel Esentepe Hastanesi Psikologu Ceylin İkizoğlu oldu. Sevgi ve aşkın herkes için değişkenlik gösterdiğini dile getiren İkizoğlu, "Aşk herkesin kısa süreli yaşadığı duygu. Yoğun hissedilen tutku ve ilgi gösterme ihtiyacıdır. Uzun süreli yayılımı sevgiye dönüşüyor. Sevgi çok daha özel bir şeydir. Sevgili, en sevdiğinizdir. En yoğun elektrik aldığınız durumdur sevgi" diye konuştu.

SORUN SEVGİSİZLİK

Bütün hastalıkların temelinde sevgisizlik yattığını kaydeden Ceylin İkizoğlu, "Ayrılıklarda insanlar acıyı mutlaka yaşamalı. Kaçılması değil yaşanması gerekiyor. Aksi halde depresyon başladı. Biz deli doktoru değiliz. Delilik sürekli karşılaşılan bir durum da değil. İnsanların bazı şeylerin görmesine yardımcı oluyoruz. İnsanların gözlüğünü çıkarıp yeni bir gözlük takmasına yardımcı oluyorum. Depresyon kadınların 5'in 1'nde, erkeklerin de 10'da 1'inde var. Geleceğin hastalığı olacak depresyon" dedi.

ANTİDEPRESAN BAĞIMLILIK YAPMAZ

Mutluluk(Serotonin) hormonunun yeterince salgılanamadığı noktada depresyonun başladığını açıklayan İkizoğlu, "Çikolata, spor, yeşil elma ve bal serotonin kaynağıdır.   Kişi tam anlamıyla dışarıdan alamıyorsa antidepresan kullanımı gibi medikal çözümler de var. Antidepresan bağımlılık yapmaz. Antidepresanlar bataklıktan çıkarıp kendi yolunuzda yürümenize yardım eder" dedi.


 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2019.02.14 10:20 - Son Güncellenme: 2019.02.18 10:52 - Sümeye Morina
A