Çay tiryakilerine kötü haber!

Çay tiryakilerine kötü haber!

Ramazan'da özellikle de iftardan sonra çay içmek oldukça keyif vermektedir. Fakat uzmanların uyarılarına göre Ramazan'da çay tüketimi vücudumuzu tehdit ederek sağlığımızı olumsuz yönde etkilemektedir. Beslenme ve Diyet Uzmanı Sevihan Akbulut, sıklıkla çay tüketenler için önemli açıklamalarda bulundu.

2019.05.17 09:02 - Son Güncellenme: 2019.05.17 09:03 - Sağlık - HABER MERKEZİ
A
Çay tiryakilerine kötü haber!

BÖBREK SAĞLIĞINI KORUMAK İÇİN...

Beslenme ve Diyet Uzmanı Akbulut, Ramazan'da yediklerimizin ve içtiklerimizin önemine dikkat çekiyor. Ramazan'da gün içinde susuzluk yaşamamak için tuz ve baharat tüketiminin azaltılması gerektiğini söyleyen Akbulut, böbrek sağlığını korumak için bu konuya çok dikkat edilmesi gerektiğini söylüyor

SIVI KAYBI

Ramazan ayının vazgeçilmezleri olan çay ve kahve, vücudun su ihtiyacını karşılamaz aksine vücuttan su atılmasına neden olur. Oruç boyunca susuz kalan vücuda bir de çay, kahve tüketerek yüklenmek son derece yanlış bir davranıştır. Beslenme ve Diyet Uzmanı Akbulut, sıvı kaybının sonunda bulantı, baş dönmesi, tansiyon düşmesi ve bayılma hissi gibi sağlık sorunlarının ortaya çıkabileceğinin altını çiziyor.

SU ORANI YÜKSEK OLAN MEYVELER

Bu gibi sorunlar yaşamamak için Ramazan boyunca çay ve kahve tüketiminin azaltılması en doğru olanı. Vücudun sıvı ihtiyacını karşılayabilmek için iftardan sahura kadar en az 8 bardak su tüketimini öneriyor Akbulut. Gerektiği kadar sıvı tüketimi yaptıktan sonra su oranı yüksek olan meyvelere yönelebilirsiniz.

TOKLUK HİSSİ VERECEK

Akbulut'un bir önerisi de sahur beslenmesi için; Kavun, karpuz, çilek gibi meyveleri ve marul, göbek salata gibi sebzeleri mutfak robotuna atın. Daha sonra içine süt, kefir ya da yoğurt ekleyin. Bu içecek hem vücudun su ihtiyacını karşılayacak hem de tokluk hissi verecektir.

.

Diğer Sağlık ve Beslenme Haberleri için tıklayın


2019.05.17 09:02 - Son Güncellenme: 2019.05.17 09:03 - HABER MERKEZİ
A