Çavuşoğlu Irak'ın Yeniden İmarı Uluslararası Konferansı'nda

Çavuşoğlu Irak'ın Yeniden İmarı Uluslararası Konferansı'nda

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kuveyt'te gerçekleştirilen 'Irak'ın Yeniden İmarı Uluslararası Konferansı'na katıldı.

2018.02.14 12:28 - Son Güncellenme: 2018.02.14 12:29 - Dünya
A
Çavuşoğlu Irak'ın Yeniden İmarı Uluslararası Konferansı'nda

Kuveyt, Irak'ın Yeniden İmarı Uluslararası Konferansı'na ev sahipliği yapıyor. Pazartesi günü başlayan konferansa 2 bine yakın yatırımcı firmalardan temsilci katıldı. Konferansta Türkiye'yi ise Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu temsil etti. Kuveyt'te gerçekleştirilen Irak'ın Yeniden İmarı Uluslararası Konferansı'nda aile fotoğrafı çekimine katılan Çavuşoğlu'nun yanı sıra toplantıda Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Ekonomi Bakanlığından yetkililer ile özel sektörden temsilciler de yer aldı. Irak'ın ekonomisi ve altyapısının yeniden inşası için bir araya gelen liderler Irak'ı masaya yatırdı.

Bugün gerçekleştirilen oturumda konuşan Irak Başbakanı Haydar İbadi, yolsuzlukla mücadele edileceğini ifade ederek konferansa katılanlara teşekkür etti.

Irak, yatırım arayışında olduğu yaklaşık 157 projenin listesini yayınlamıştı. Projeler arasında Musul Havalimanı gibi yıkılmış tesislerin yeniden inşası ve ekonominin canlandırılmasına yönelik adımlar yer alıyor.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2018.02.14 12:28 - Son Güncellenme: 2018.02.14 12:29 - Aysın Komitgan
A