Çavuşoğlu: "BALKANTÜRKSİAD Bursa'nın en büyük STK'larından"

Çavuşoğlu: "BALKANTÜRKSİAD Bursa'nın en büyük STK'larından"

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BALKANTÜRKSİAD) Yönetim Kurulu, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı, AK Parti Bursa Milletvekili ve BALKANTÜRKSİAD Üyesi Hakan Çavuşoğlu'nun katılımıyla toplandı.

2018.11.09 10:42 - Son Güncellenme: 2018.11.09 10:43 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Çavuşoğlu: "BALKANTÜRKSİAD Bursa'nın en büyük STK'larından"

BALKANTÜRKEVİ'nde gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısında konuşan BALKANTÜRKSİAD Başkanı Berat Tunakan, "Yönetime seçildiğimizde belirlediğimiz 4 ana hedefin hepsini gerçekleştirdik. Bütün üyelerimizin destekleriyle BALKANTÜRKEVİ'mizi Bursa'ya kazandırdık ve burayı Balkan ülkelerinin Bursa'daki buluşma noktası haline getirdik" dedi.

"Bursa'nın en aktif SİAD'ı olduk"

Balkan ülkeleriyle ticari ilişkileri geliştirmek ve üyeler arasındaki işbirliğini güçlendirmeyi hedeflediklerini belirten Başkan Tunakan, "Gerçekleştirdiğimiz etkinliklerle Bursa'nın en aktif SİAD'ı olduk. Yurtdışı ve yurtiçi gezilerle üyelerimizin yeni iş imkânları bulmasını ve Balkan ülkeleriyle ekonomik, sosyal ilişkilerin artmasını sağladık. Bunun yanı sıra konularında uzman olan kişiler, düzenlediğimiz seminer ve eğitimlerle, üyelerimizi bilgilendirildi" diye konuştu.

"Bursa büyük bir medeniyet coğrafyasına sahip"

BALKANTÜRKSİAD üyeleri arasında olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı, AK Parti Bursa Milletvekili ve BALKANTÜRKSİAD Üyesi Hakan Çavuşoğlu ise, "Bursa büyük bir medeniyet coğrafyasına sahip. Balkanlardan, Anadolu'nun dört bir yanından ve farklı ülkelerden gelen vatandaşlarımız bu şehri yuvaları olarak sahiplendi ve burada ahenk içinde yaşıyorlar. Bizler Bursa'ya ve Türkiye'ye hizmet eden tüm sivil toplum kuruluşlarını takdir ediyoruz, BALKANTÜRKSİAD da şehrimize değer katan en önemli STK'lardan biri. Kendilerini çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

"BALKANTÜRK Ticaret Merkezi değerli bir proje"

BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu üyelerinin iş dünyasına yönelik sorunlarını ve çözüm önerilerini dinleyen Çavuşoğlu, Türkiye'nin içinden geçtiği ekonomik süreç hakkında da değerlendirmelerde bulundu. İş insanlarına büyük görev düştüğünü ifade eden Çavuşoğlu, "Katma değerli üretim ve ihracat önceliğimiz olmalı. Devlet olarak, ihracatı artıracak çalışmaları her zaman destekliyoruz. BALKANTÜRKSİAD'ın BALKANTÜRK Ticaret Merkezi projesini de bu anlamda çok değerli buluyoruz ve bu girişimi hayata geçirmek için gerekli adımları atacağız" dedi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.11.09 10:42 - Son Güncellenme: 2018.11.09 10:43 - HABER MERKEZİ
A