Çarşı yeniden hayat bulacak

Çarşı yeniden hayat bulacak

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği (BTÇH) Başkanı Muhsin Özyıldırım ile Yönetim Kurulu Üyelerini kabul etti. Başkan Burkay, BTSO Payitaht Çarşı Projesi ile 7 asırlık tarihi çarşı ve hanlar bölgesinin yeniden hayat bulacağını söyledi.

2014.09.01 10:26 - Son Güncellenme: 2014.09.01 10:47 - Bursa Bölge
A
Çarşı yeniden hayat bulacak

Başkan Burkay, BTÇH Yönetim Kurulu Üyelerini Oda hizmet binasında ağırladı. Başkan Burkay ve çarşı esnafı Payitaht Çarşı Projesi'nin son durumu hakkında fikir alış verişinde bulundular. Başkan Burkay, Bursa'nın cazibe merkezi kimliğini ve üretim merkezi gücünü koruyabilmesi için tüm kurumlarla birlikte hareket etme gayreti içinde olduklarını dile getirdi. Bugün kamu ve özel sektörüyle kentin ortak aklının harekete geçtiğini dile getiren İbrahim Burkay, birlikte hareket etme duygusunun Bursa'yı gelecek hedeflerine taşıyacak en önemli güç olduğunu belirtti.

"İÇ FİDAN HAN VE KUBBELİ HAL YENİLENECEK"
Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Osmangazi Belediyesi'nin destekleri BTÇH'nin katkılarıyla şehir ekonomisinin kalbi olan tarihi çarşı ve hanlar bölgesinde Payitaht Çarşı Projesine start verdiklerini vurgulayan Burkay, "Tarihi Çarşılar ve Hanlar Bölgesi'nin turistik ve ekonomik potansiyelini yeniden ortaya çıkaracak projemiz ile Çarşı yeniden hayat bulacak. İç Fidan Han ve Kubbeli Hal'i yenileyerek, üst kısmını estetik bir mimari ile kapatarak modern bir alışveriş ve yaşam merkezi yapmayı hedefliyoruz. Bu bölgenin son durumu çarşının ihtişamına yakışmıyor. Bu yüzden burada Büyükşehir ve Osmangazi Belediyesi ile bir çalışma başlatıyoruz. Bu konuda kararlıyız. Çarşı esnafının verdiği destek de bize ayrı bir güç veriyor" dedi.

TARİHİ ÇARŞI YENİLENİYOR
Başkan Burkay, proje kapsamında tüketici danışma ofisleri kurulması, bebek bakım odaları oluşturulması, mevcut tuvaletlerin modernize edilmesi gibi fiziksel düzenlemelerinin de yer aldığını anlattı. Bölgedeki çarşıların çalışma saatlerinin tüketici ihtiyaçlarına uygun olarak tekrar düzenlenmesi için çalışma başlatmayı planladıklarını vurgulayan Başkan Burkay, "Denetim yapan görevlilerin çarşı bölgesine özel tek tip kıyafetleri, pratik ve kullanışlı ulaşım araçlarına kavuşması da üstlendiğimiz sorumluluklar arasında. Çarşı esnafının mevzuatlara uygun biçimde etiketleme ve hijyen kurallarının uygunluk denetiminin belirli periyotlarla sürekli olarak yapılması da güven ve kaliteyi artıracaktır" diye konuştu.
Başkan Burkay, bölge esnaf dernekleri ile birlikte düzenlenecek eğitimler ve etkinlikler ile Tarihi Çarşı ve Hanları yeniden bir cazibe merkezi haline getireceklerini vurguladı.

"BTSO'YA TEŞEKKÜR EDERİZ"
BTÇH Başkanı Muhsin Özyıldırım, 4 bin esnafı kapsayan bir çatı kuruluşu olduklarını ifade ederek, BTSO'nun Payitaht Çarşı Projesi'nin 700 yıllık geçmişe sahip Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'ne yeni bir görünüme kavuşturacağını belirtti. Geçtiğimiz günlerde bölgenin UNESCO Dünya Miras Listesi'ne girdiğini hatırlatan Özyıldırım, "Çarşımızı dünyanın gözde merkezlerinde birisi haline getirmeyi hedefliyoruz. BTSO'nun çarşımız konusundaki gayretlerini takdir ediyoruz. Bu birliktelik devam ettiği sürece tarihi çarşı bölgemiz, geleceğe taşınacaktır. Çarşımız, Payitaht Projemiz sayesinde daha rahat ve konforlu hale gelecek. BTSO, Kubbeli Hal ve İç Fidan Han bölgesinde önemli bir projeyi hayata geçirecek. Yeni projeyle burasının kötü görüntüsü ortadan kalkacak. Bize desteklerinden dolayı BTSO'ya teşekkür ederiz" dedi.
 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2014.09.01 10:26 - Son Güncellenme: 2014.09.01 10:47 - Can Sezer
A