Çarşı deresi Bursa Gemlik'in vitrini oluyor

Çarşı deresi Bursa Gemlik'in vitrini oluyor

Gemlik Belediyesinin "Çevreci Belediye, Daha Yeşil ve Daha Yaşanabilir Gemlik" projesi kapsamında örnek çalışmaları hız kesmiyor.

2018.09.05 14:47 - Son Güncellenme: 2018.09.05 14:48 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Çarşı deresi Bursa Gemlik'in vitrini oluyor

Bu kapsamda Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri odun deposu istikametinden Gemlik körfezine bağlanan ve ilçe merkezinden geçen çarsı deresinin tabanına boydan boya mavi havuz taşları döşeyerek, modern ve estetik bir görünüm kazandırıyor.

Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin de hummalı bir çalışma yürüttüğü çarşı deresinde yosun vb. temizliği yapılarak görsel kirliliğin önüne geçiliyor.

AK Parti İlçe Başkanı Yaşar İslam ile birlikte çalışmaları yerinde inceleyen Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, ekiplerin çarşı deresinin bakım, temizlenme ve modernize çalışmalarına hız verdiklerini söyledi. Kısa süre önce dere boyunda korkuluk çalışmalarını tamamlayarak vatandaşların can güvenliğini sağladıklarını hatırlatan Başkan Yılmaz, derenin çarşı içinde kalan kısmının yan duvarlarına da patlatma traverten taşlarla estetik kazandırıldığını dile getirdi. 1 km'lik dere tabanının 7.200 metrekare mavi havuz taşları ile kaplanacağını belirten Başkan Yılmaz, çift zamanlı su pompaları ile dereye deniz suyu pompalanarak canlıların üremesinin sağlanacağını, kötü koku ve görüntü kirliliğinin önüne geçileceğini ifade etti. Modernize çalışmaları kapsamında ayrıca dere içinde her 100 metrede bir, 10-12cm yükseklikte düşüler yapılarak suyun şelale görünümünde akmasının sağlanacağını kaydeden Başkan Yılmaz, çalışmaların son aşamasında ise duvardan duvara yansıtılacak wallwasher led aydınlatmaları ile görsel zenginlik kazandırılacak çarşı deresinin, Gemlik'in vitrini haline geleceğini söyledi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.09.05 14:47 - Son Güncellenme: 2018.09.05 14:48 - HABER MERKEZİ
A