Canon da full frame aynasız üretecek

Canon da full frame aynasız üretecek

İddialara göre fotoğraf teknolojileri devi Canon da full frame yani tam boyutlu sensöre sahip aynasız fotoğraf makinelerini üzerinde çalışıyor.

2018.08.29 09:20 - Son Güncellenme: 2018.08.29 09:20 - Teknoloji
A
Canon da full frame aynasız üretecek

Aynasız olarak tabir edilen fotoğraf makineleri kompakt bir gövde ve değiştirilebilir objektif özelliği sunan bir kategori. Bugüne kadar fotoğraf dünyanın en önemli iki ismi olan Canonve Nikon bu alanda farklı modeller ürettiler. Bu modeller genelde giriş ve orta seviye DSLR fotoğraf makinelerinde kullanılan APS-C boyutunda sensörlere sahipti.

Hem Canon hem Nikon bugüne kadar full frame aynasız fotoğraf makinesi üretmemişti. Full frame yani tam boyutlu (36x24 mm) sensörlü aynasızlar konusunda en önemli marka olan Sony'nin bugüne kadar fazla bir rakibi olmadı. Ama kısa süre önce Nikon, full frame aynasız modelleri olan Z 6 ve Z 7 'yi duyurdu. Gelen yeni haberlere göre Canon da iki yeni full frame aynasız model üzerinde çalışıyor.

CanonRumors sitesinin haberine göre meraklılarının uzun zamandır beklediği Canon marka full frame sensörlü fotoğraf makinelleri 5 Eylül'de tanıtılacak. 28 Megapiksel çözünürlük sunacak olan bu yeni fotoğraf makineleri Dual Pixel, gövdeye entegre imaj sabitleme, saniyede 10 kare seri çekim, 4K 30 fps video kayıt gibi özelliklere sahip olacak. Bu özelliklere sahip modelin fiyatının ise 1999 Dolar olacağı iddia edildi.

Yine iddialara göre Canon bu modelden daha güçlü ikinci bir full frame aynasız daha piyasaya sürecek. Ancak onun özellikleri hakkında henüz bir bilgi bulunmuyor. Öte yandan Nikon örneğine bakacak olursak daha yüksek çözünürlük ve biraz daha gelişmiş özelliklerin bulunması muhtemel görünüyor.

Tüm bu teknik veriler ve bilgiler iddia olsa da eylül ayı sonunda Almanya'nın Köln şehrinde düzenlenecek olan Photokina fuarı öncesinde yeni modellerin duyurulması da muhtemel görünüyor. 

Diğer Teknoloji ve Bilim Haberleri için tıklayın


2018.08.29 09:20 - Son Güncellenme: 2018.08.29 09:20 - Gülcan Tekin
A