Canbolat: "Türkiye popüler bir turist çekim merkezi gelmiştir"

Canbolat: "Türkiye popüler bir turist çekim merkezi gelmiştir"

Bursa Valisi YAkup Canbolat, "Dünya'daki bütün turistler için Türkiye popüler bir turist çekim merkezi gelmiştir." dedi. 

2019.04.15 17:20 - Son Güncellenme: 2019.04.15 17:20 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Canbolat: "Türkiye popüler bir turist çekim merkezi gelmiştir"

Turizm Haftası dolayısıyla Orhangazi Parkında düzenlenen törende konuşan Canbolat, Bursa'nın her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti konuk ettiğini söyledi.

Canbolat, turizm sektörünün stratejik öneme sahip olduğunu belirterek, "Artan krizler, yaşanan küresel sorunlarla baş etmenin temel amaçlarından biri turizm sektörü olarak gözükmektedir. Türkiye gibi gelişmekte olan ekonomilerin kalkınmasında ve mevcut sorunların ortadan kaldırılmasında turizm sektörüne büyük görevler düşmektedir." dedi. 

Turizm sektörünün Türkiye ekonomisine katkısının her geçen gün arttığını dile getiren Canbolat, şunları kaydetti:

"Özellikle 20. yüzyılın ikinci yarısından itibaren turizm, dünya ekonomisinde en hızlı gelişen ve genişleyen sektörlerden biri haline gelmiştir. Turizm sektörü günümüzde döviz girdisini artırıcı ve istihdam sağlayıcı özellikleriyle ulusal ekonomiye katkıda bulunan uluslararası kültürel ve toplumsal iletişimi sağlayıcı ve bütünleştirici etkisiyle dünya barışının korunmasında büyük payı olan bir sektör olarak gözükmektedir. Türkiye'nin aktif dış turizmi özellikle 1980'lerden itibaren önemli bir gelişme göstermeye başlamış ve ülke ekonomisine çok büyük katkı sağlayan gelir kaynaklarından biri haline gelmiştir."

Bursa'nın turizmin tüm çeşitliliğine sahip bir kent olduğunu ifade eden Canbolat, "Dünya'daki bütün turistler için Türkiye popüler bir turist çekim merkezi gelmiştir. Coğrafi konumu itibarıyla Türkiye eski dünya kıtaları olan Asya, Avrupa ve Afrika arasında doğal bir köprü görevi görmektedir." diye konuştu. 

Etkinlik kapsamında kortej yürüyüşü, Hacivat-Karagöz gösterisi ve çeşitli etkinlikler düzenlendi. 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.04.15 17:20 - Son Güncellenme: 2019.04.15 17:20 - HABER MERKEZİ
A