Çalınan 170 bin doları böyle kurtardı

Çalınan 170 bin doları böyle kurtardı

İstanbul Fatih'te motosikletli iki kişi, döviz bürosu çıkışında bir vatandaşın 170 bin dolarını çaldı. Kapkaççıların parayla kaçtığını gören İSPARK görevlisi, tekmeyle şahısları düşürüp parayı kurtardı.

2018.07.18 10:09 - Son Güncellenme: 2018.07.18 10:10 - Güncel
A
Çalınan 170 bin doları böyle kurtardı
01:06 Çalınan 170 bin doları böyle kurtardı

İLGİLİ VİDEO

Çalınan 170 bin doları böyle kurtardı

Olay, geçtiğimiz günlerde Aksaray'ya meydana geldi. İddiaya göre, yabancı uyruklu iki şahıs döviz bürosundan para çeken esnafın parasını gasp etti. Olay yerinden motosikletle kaçmaya çalışan şahıslar, parası çalınan esnafın 'Yakalayın' diye bağırmasıyla olay yerinden birkaç metre öteye gidebildi.

O sırada çevrede bulunan İSPARK görevlisi bir vatandaş, şüpheli şahıslara tekme atarak dengelerini bozdu. Yere düşen şüpheli 2 şahsa çevredeki bir kağıt toplayıcısı da müdahale de bulundu. Şüphelilerin çaldığı paralar ellerinden alındıktan sonra iki şüpheli hızla olay yerinden kaçtı. Vatandaşlar ise parayı sahibine teslim ederek olay yerine polis ekiplerini çağırdı. 

"BİR SÜRÜ ESNAF PEŞİNDE KOŞTU" 

Olay anına tanıklık eden esnaf Ahmet Güleken, "Saat 14.00-14.30 sıralarıydı. Tramvayın orada döviz bürosu var. Oradan bir şahıs parasını bozdurmuştu. Esnaftı kendisi. Dövizde bozdurduğu esnada iki tane motosikletli şahıs adamı gasp ettiler. Elindeki paketi alıp buraya kadar geldiler. Bir sürü esnaf peşinde koştu. Ondan sonra kağıtçı arkadaş da üstüne naylon atarak adamların dengesini sarstı ve parayı kurtardılar. Darp ettikten sonra yakalamak akıllarına gelmedi. O sırada motorla kaçıp gittiler. Olay anında marketten çıkmıştım. Olaya müdahaleye yetişemedim. Sağ olsun arkadaşlar hücum edince bana yer kalmadı" dedi. 

Görgü tanıklarından bir diğer esnaf Sedat Aydoğan, "Dövizcinin önünde adam parayı bozarken çıkıyor. Motorlu iki şahıs elindeki parayı alıyor, motorla buradan aşağıya doğru gelirken bağırıyor 'Yakalayın' diye. Burada İSPARK görevlisiyle beraber vatandaşlar adamları yakalıyor. Bir tanesi zayıf, bir tanesi de şişmandı. Şişman olan elinde parayı tutmuş, vatandaşlar onların elinden parayı alıyor ve sonra herkes saldırıyor. İkisi de kaçıyor. Birisi düz aşağıya, ötekisi de buradan sağ taraftan kaçt" ifadelerini kullandı. 

YAŞANAN ANLAR GÜVENLİK KAMERASINDA 

Güvenlik kamerası tarafından kaydedilen görüntülerde motosikletli 2 şahsın kaçarken İSPARK görevlisinin tekme atması ve kapkaççıların yere düşmesi görülüyor. 
 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2018.07.18 10:09 - Son Güncellenme: 2018.07.18 10:10 - Kübra Coşar-pasif
A