Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş: 'Bursa aşure gibi'

Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş: 'Bursa aşure gibi'

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulan bir dönemden geçildiğini belirterek, kentin farklı noktalarındaki aşure ikramlarıyla birlik, beraberlik ve kardeşliği pekiştirmeyi amaçladıklarını söyledi.

2018.09.26 15:10 - Son Güncellenme: 2018.09.26 15:11 - Bursa Bölge
A
Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş: 'Bursa aşure gibi'

Her Muharrem Ayı'nda düzenlenen aşure dağıtım geleneğini kentin farklı noktalarında sürdüren Büyükşehir Belediyesi, toplumun tüm kesimlerini aşure kazanları etrafında buluşturmaya devam ediyor.

Bursaray Osmangazi İstasyonu önüne kurulan stantlarda da vatandaşlara aşure dağıtılırken, standı ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş kendi elleri ile vatandaşlara aşure ikram etti.

Bursa aşure gibi

Büyükşehir Belediyesi olarak kentin 11 farklı noktasında 50 bin kişiye aşure dağıtılacağını ifade eden Başkan Aktaş, her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulan bir dönem yaşandığını kaydetti. Nüfus yapısı itibariyle Bursa'yı aşureye benzeten Başkan Aktaş, "Doğudan batıdan, kuzeyden güneyden, Balkanlardan Kafkaslardan, farklı yörelerden göçüp gelen insanların oluşturduğu bir şehir Bursa. Bursa aynı bir aşure tadında. Aşurede de farklı farklı bitkiler, meyveler var ama neticesinde güzel bir tatlı ortaya çıkıyor. İçinde bu var, içinde şu var demeden herkes o lezzetten alıyor. Farklı yörelerden göçüp gelen insanların oluşturduğu bu şehir, gerçekten ticarette, sanayide, turizmde, kültürde, sanatta ciddi güzelliklere imza atıyor. Bu aşure sofralarında dostluğumuzu, kardeşlerimizi pekiştiriyoruz. Büyükşehir Belediyemiz, ilçe belediyelerimiz ve sivil toplum kuruluşlarının bu ikramlarında birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi pekiştirmeyi amaçlıyoruz" dedi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.09.26 15:10 - Son Güncellenme: 2018.09.26 15:11 - Gülcan Tekin
A