Büyük tepki toplamıştı! Sezon bitti 'hizmet' kalktı

Büyük tepki toplamıştı! Sezon bitti 'hizmet' kalktı

Kurban Bayramı tatilinde vatandaşların şikayet ettiği Bodrum ve Alaçatı'daki yeme-içme mekanlarındaki pahalılık, yerini indirime bıraktı.

2018.09.12 07:02 - Son Güncellenme: 2018.09.12 07:04 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
A
Büyük tepki toplamıştı! Sezon bitti 'hizmet' kalktı

10 gün önce müşteriden hem kuver hem yüzde 10 hizmet bedeli alan restoranlar şimdi sadece kuver ücreti alıyor. Bir tabak salatanın fiyatı 60 liradan, 50 liraya, bir tabak kalamarın fiyatı 100 liradan 70 liraya, bir çeşit sebze mezenin fiyatı ise 30 liradan 25 liraya düştü. Yeme-içme mekanlarını yüksek sezonda fırsatçılık yapmamaları için uyaran Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, "Bir ürünü tüm yıl aynı fiyata satanlara bir şey demiyorum ama bir ürünü yüksek sezonda farklı, daha sonra farklı fiyata satanlara izin vermeyeceğiz" demişti.

10 GÜNDE FİYAT DÜŞTÜ

Özellikle temmuz-ağustos aylarında sahil bölgelerindeki restoranların müşterilerden yüksek ve haksız ücret talep etmesi sık sık gündeme gelmişti. Bu restoranlarda yemek yiyen vatandaşlar ise sosyal medya hesapları ve restoran yorumlarının bulunduğu sosyal ağlarda seslerini duyurmaya çalışmıştı. 9 günlük Kurban Bayramı tatili boyunca ise birçok restoran ve plajın fiyatlarını değiştirdiği gözlemlenmişti. 

Özellikle İzmir Alaçatı ve Muğla Bodrum bölgesindeki plajların, müşterilerden hem giriş ücretleri hem de belli miktar yeme-içme zorunluluğu getirdiği görülmüştü. Okulların açılması ve tatilcilerin dönmesiyle birlikte aynı bölgelerdeki restoranların fiyatlarını değiştirdiği gözlendi. Aradan sadece 10 gün geçmesine rağmen aynı restoranların mönülerinde yer alan ürünlerin fiyatlarını aşağıya çektiği gözlendi. Bunların başında da mezeler ve deniz ürünleri geliyor.

HEM KUVER HEM YÜZDE 10

Tatilcilerin en çok şikayet ettiği konulardan biri de kuver ve hizmet bedelinin aynı hesapta yer almasıydı. Restoranların yemek öncesi masaya getirdiği ekmek ve sudan kişi başı 20 TL kuver ücreti talep ettiği ve yine aynı hesapta yüzde 10 hizmet bedeli aldığı tespit edilmişti. Bazı restoranlar ise bunu hesaba "müzik bedeli" olarak yansıtmıştı. Bu da Kurban Bayramı tatilinin bitmesiyle kaldırıldı. Restoranlar eylül ayı itibariyle sadece kuver ücreti almaya başladı.

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2018.09.12 07:02 - Son Güncellenme: 2018.09.12 07:04 - HABER MERKEZİ
A