BUSİAD: Bursa Çağrışan'ın tekrar ağaçlandırılmasının takipçisi olacağız

BUSİAD: Bursa Çağrışan'ın tekrar ağaçlandırılmasının takipçisi olacağız

BUSİAD Başkanı Türkay, "Çağrışan'daki orman yangının ardından bölgenin tekrar ağaçlandırılmasının takipçisi olacağız" dedi.

2018.08.14 15:25 - Son Güncellenme: 2018.08.14 15:27 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
BUSİAD: Bursa Çağrışan'ın tekrar ağaçlandırılmasının takipçisi olacağız

Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay, Çağrışan'da yaşanan orman yangının iş dünyası olarak kendilerini çok üzdüğünü söyledi. Türkay, yeşilin ve ormanların yaşamın vazgeçilmezleri arasında yer aldığını belirterek, " O nedenle, bir yandan sanayi üretimi, bir yanda ticaret ve barınmayı yürütürken, doğadan da asla vazgeçmemeliyiz" dedi.

Türkay, yaşanan orman yangınıyla ilgili şunları söyledi:

"Bizler Bursalı sanayiciler ve iş insanları olarak, kentimizin ve ülkemizin doğasının tahrip edilmesine kesin olarak karşı çıkıyoruz. Bu nedenle hafta sonu Çağrışan'da yaşanan orman yangınından büyük üzüntü duyduğumuzu belirtmek istiyoruz. Orman korumasını Anayasası'na da koymuş bir milletiz. Anayasamızın 169. Maddesinde,  "Yanan ormanların yerinde yeni orman yetiştirilir, bu yerlerde başka çeşit tarım ve hayvancılık yapılamaz. Ormanları yakmak, ormanı yok etmek veya daraltmak amacıyla işlenen suçlar genel ve özel af kapsamına alınamaz" denilerek bu konuda önemli bir irade beyanında bulunulmuştur. 1956 yılında çıkarılan Orman Kanunu'nda da durum farklı değildir. Kanunlarda yer alan güvencenin, pratikte de uygulanacağına olan güvenimizi yitirmek istemiyoruz. Çağrışan'da yanan alanın bir an önce yeniden yeşillenmiş olarak görmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz. İş dünyası olarak konunun takipçisi olacağız."

Türkay, yangının hemen ardından yetkililerin bölgenin ağaçlandırılmasına ilişkin yaptığı açıklamaları da memnuniyetle izlediklerini kaydetti.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.08.14 15:25 - Son Güncellenme: 2018.08.14 15:27 - HABER MERKEZİ
A