BURULAŞ'tan açıklama; "Çocuklar artık üşümeyecek"

BURULAŞ'tan açıklama; "Çocuklar artık üşümeyecek"

Bursada Bugün tarafından yapılan "Bursa'da okula gitmek için soğukta 2 saat yürüyorlar" adlı habere BURULAŞ'tan yanıt geldi. BURULAŞ yazılı olarak yaptığı açıklamada, Bursada Bugün'e hassasiyeti için teşekkür ederek, otobüs sorununun 2 gün içerisinde çözüleceğini bildirdi.

2019.01.08 15:50 - Son Güncellenme: 2019.01.08 15:52 - Bursa Bölge
A
BURULAŞ'tan açıklama; "Çocuklar artık üşümeyecek"

SEFA BALABAN - BURCU SEKMEN / BURSADABUGUN

Bursada Bugün haber merkezi olarak 7 gün 24 saat muhabir arkadaşlarımız ile Bursalılara en güncel haberleri vermek ve yetkililere mağduriyetinizi duyurmak için çalışıyoruz. 07.01.2018 tarihinde yaptığımız ve okula giden çocukların mağduriyetini konu aldığımız "Bursa'da okula gitmek için soğukta 2 saat yürüyorlar" haberimizden sonra BURULAŞ harekete geçti. Yapılan yazılı açıklamada ortaya çıkan okul çıkış saati ve otobüs geçiş saati sıkıntısının 2 gün içerisinde çözüme kavuşacağı bilgisi verildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi,

"Eğitim gören çocuklarımızın okullarına erişimi konusuna gösterdiğiniz duyarlılık ve hassasiyet için teşekkür ederiz.

Web sitenizde habere konu olan D8-A otobüs hattının haberinize konu olduğu gün seferine başladığının sadece 4. Günü olduğunu ve bölgenin ihtiyaçları ve talepleri doğrultusunda sefer, saat ve rota gibi düzenlemelerle iyileştirilmeye devam edildiği bilgisini paylaşmak isteriz. Daha önce bölgede D8 olarak bulunan hat Burulaş tarafından 3 Ocak itibariyle hayata geçirilen düzenleme ile D8-A ismini alarak öğrenci çocuklarımızın ikamet ettiği Gümüşhaneliler mevkiine kadar gidecek biçimde uzatıldı. Böylece bölgede oturup okula yürüyerek gitmek zorunda kalan öğrencilerimiz otobüs seferlerine kavuşmuş oldu. Akabinde bölgede yaşayan vatandaşlarımızın taleplerine, iş ve okul çıkış saatlerine göre ise sefer aralıkları düzenlendi ve halen de düzenlenmeye devam ediyor.

Halen tekli öğretim yapan Kızıklar Ortaokulumuz ile ikili öğretim yapan Emine Sait Uyar İlkokulumuzun ders başı ve ders sonu saatlerine denk gelecek biçimde otobüs seferlerimiz düzenli olarak yapılmaktadır. Habere konu olan Ortaokul öğrencilerinin çıkış saati olan 18:00'a otobüs denk gelmemesi konusu ise bir iki gün içerisinde yapılacak yeni saat düzenlemesi ile D8-A otobüs geçiş saati Kızıklar Ortaokulu çıkış saati olan 18:00'den sonraya alınarak çözüme kavuşacaktır. Kamuoyunun bilgisine sunmak isteriz"

 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.01.08 15:50 - Son Güncellenme: 2019.01.08 15:52 - Şeyma Nur Sezgin
A