Bursaspor Denetleme Kurulu'ndan Parlakay açıklaması

Bursaspor Denetleme Kurulu'ndan Parlakay açıklaması

Bursaspor Kulübü Bağımsız Denetleme Kurulu, Bursaspor Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Parlakay hakkında bir açıklama yayınladı.

2018.11.05 15:36 - Son Güncellenme: 2018.11.05 16:22 - Spor - HABER MERKEZİ
A
Bursaspor Denetleme Kurulu'ndan Parlakay açıklaması

Denetleme Kurulu Başkanı Yalçın Canbaz imzalı yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi

"Kulübümüzün bir önceki dönemde önce yedek daha sonra asil yönetim kurulu üyeliği görevini yürütmüş Hasan Parlakay hakkında gerek sosyal medyada gerekse yerel yazılı ve görüntülü basın ve yayın kuruluşlarında ortaya atılan iddiaların tüzüğümüzün öngördüğü şekilde araştırılması ve kamuoyunun bilgilendirilmesi.

Denetim kurulumuz, son dönemde kamuoyu nezdinde gündeme gelen kulübümüz eski yönetim kurulu ve şu an yedek yönetim kurulu üyesi olan Hasan Parlakay ile ilgili iddialar hakkında dolaylı olsa da Bursaspor isminin daha fazla yıpratılmaması ve kamuoyunun bilgilendirilmesi açısından 05.11.2018 tarihinde olağanüstü olarak toplanmıştır. Öncelikle belirtmek gerekir ki denetim kurulumuz 28.05.2018 tarihinde mazbatasını almış olup görev ve sorumluluğumuz bu tarih ve sonrasını kapsamaktadır. Ayrıca kamuoyunda dillendirildiği gibi denetim kurulumuzun ancak, iddiaların araştırılmaması durumunda Bursaspor Kulübü'nün itibarının ve Bursasporluların kulüplerine olan güvenlerinin zedeleneceği kurulumuzca öngörülmüştür. Ayrıca, genel kurulda tarafımızı seçen iradeye karşı olan sorumluluğumuz göz ardı edilecek bir durum değildir. Bu nedenle iddiaların en açık, net ve tarafsız bir şekilde ele alınması amacıyla aşağıdaki ana başlıklar hakkında çalışmalar yapılmasını temin adına gerek Bursaspor yönetim kurulu başkanlığının gerekse Bursaspor Kulübü'nün yetkili kurullarının gerekli katkıda bulunabilmesi adına çağrı yapmaktadır.

Konunun yargıya intikal ettirilmesi durumunda iddialar (taşınmaz mülkiyetlerinin kime ait olduğu, edinim şekli ve taşınmazların edinim tarihindeki değerleri) ile ilgili maddi gerçeklik; ancak yargılama ile ortaya çıkarılabilecek bir olgudur.

Bahsi geçen konunun yargıya taşınıp taşınmadığı, taşınmışsa soruşturma ya da esas numarasının denetim kurulumuza yazılı olarak bildirilmesini talep etmekteyiz.

İddialar ile ilgili 02.11.2018 Cuma günü Hasan Parlakay'dan söz konusu taşınmazların mülkiyetinin aidiyeti, taşınmazlar kendisine ait ise edinme şekli hakkında bilgi istenip ivedilikle denetim kurulumuza hitaben yazılı olarak bilgi verilmesi, gelen bilginin kamuoyu ile paylaşılacağı kendisine bildirilmiştir. devamında konunun kulüp içi soruşturması açısından, araştırma ve soruşturma yetkisi tüzük gereği yönetim kurulu kararıyla ancak disiplin kurulunca yapılabilecektir.

Dernekler Masası'na iadeli taahhütlü müzekkere yazılarak Hasan Parlakay'ın Bursaspor Kulübü derneğindeki görevi sebebi ile sunduğu mal beyanı bildiriminin bir örneğinin Bursaspor İbrahim Yazıcı Tesisleri adresine denetim kuruluna hitaben yine iadeli taahhütlü olarak gönderilmesini istemekteyiz.

2016 yılında resmî internet sayfamızda da yazdığı üzere Cemil Parlakay tarafından Çanakkale ilinde 10.600 m2 taşınmazın kulübümüze bağışlandığı haberi geçilmiştir. Bu taşınmazın kulüp resmi defter ve kayıtlarında yer almadığı için o tarihte devrinin yapılıp yapılmadığı, yapılmadı ise nedeninin araştırılmasına karar verilmiştir. Denetim kurulu olarak yaptığımız araştırma neticesine göre kulüp resmi belgelerinde yapılan incelemede Biga Kaymakamlığı İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün 23839190.240/4902 konusu taşınmaz bağışı olan ve biga tapu sicil müdürlüğü'ne hitaben 08.09.2016 tarihinde yazmış olduğu yazıda kendilerinin "Çanakkale ili Biga ilçesi Dikmen Köyü 49 parsel numaralı 10.600 m2 miktarındaki tarla vasıflı taşınmazın bağışında herhangi bir sakınca bulunup bulunmadığı konusunda müdürlüklerinin görüşünün sorulduğunu" belirtmiştir. tarım reformu genel müdürlüğü'nün 03.02.2005 tarih ve 34332559.0100701/38 sayılı uygulama talimatının 2. maddesinin ç bendinde "aynı kişiye ait birden fazla tarımsal arazi olması halinde, ekonomik bütünlük değerlendirmesi sonrasında tarımsal arazilerin ekonomik bütünlüğe haiz olmayan kısımlarının devrine izin verilir" denilmektedir. bu hüküm doğrultusunda yapılan inceleme neticesinde; "Çanakkale ili Biga ilçesi Dikmen Köyü 49 parsel numaralı 10.600 m2 miktarındaki tarla vasıflı taşınmazın bağışlanmasında sakınca vardır" cevabı verilmiştir. bu sebeple tapu devri gerçekleşmediği tespit edilmiştir.

Resmi internet sitemizden ocak 2016 tarihinde bağışlanacağı taahhüt edilen bu taşınmazın hukuki imkânsızlık nedeni ile devrinin yapılmadığının dönemin kurulları tarafından kamuoyu ile paylaşılması gerekirken herhangi bir açıklama yapılmaması kamuoyunda şu an iddialara sebebiyet vermiştir. Yönetim kurulunun bu tarz durumlarda gerek genel kurulu gerekse kamuoyunu bilgilendirmesi konusunda hassasiyet göstermesi gerekmektedir.

Ayrıca söz konusu taşınmazın bağış vaadi tarihinde ve şu an kimin adına kayıtlı olduğu hakkında tarafımızın bilgilendirilmesini talep etmekteyiz.

Yapmış olduğumuz toplantı sonucunda Hasan Parlakay'ın vermiş olacağı cevabın kamuoyu ile şeffaf bir şekilde paylaşılacağı, camiamızı önyargılardan uzak sukünetle süreci takip etmeye davet etmekteyiz. Sonrasındaki kulüp içi soruşturma yetkisinin yönetim kurulunun görevlendirmesi ile ancak disiplin kurulunun yetkisinde olduğunu kamuoyu ile paylaşmaktayız.

Denetim kurulumuz tüm toplantılarını 5 kişilik üye ile yapmakta olup kurulumuz ile alakalı gerek yönetim kurulu gerekse iddianın tarafları gerekse yazılı ve görsel basınca denetim kurulu üzerinde algı oluşturulmaması önemle rica olunur. Araştırmalarımızda tek menfaat Bursaspor Kulübü'nün kurumsal itibarının zedelenmemesi ve Bursaspor kamuoyunun en şeffaf ve tarafsız bir şekilde bilgilendirilmesidir."

 

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2018.11.05 15:36 - Son Güncellenme: 2018.11.05 16:22 - HABER MERKEZİ
A