Bursaspor bitiriliyor!

Bursaspor bitiriliyor!

Fenerbahçe, Bursaspor forması giyen Harun Tekin ile 3+1 yıllık anlaşma sağladı. Yeşil-beyazlı kulübün eski başkanlarından Remzi Cinoğlu, Bursaspor yönetimini bu transferden ötürü deyim yerindeyse topa tuttu.

2018.08.30 15:19 - Son Güncellenme: 2018.08.30 15:21 - Spor
A
Bursaspor bitiriliyor!


Radyospor'da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç'in sorularını yanıtlayan Remzi Cinoğlu'nun açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde;

Harun Tekin'in gönderilmesi çok yanlış. Bursaspor bitiriliyor. Son iki yılda bu yönetim, kulübü 150 milyon lira zarar ettirdi. Kulübün bilançolarında bu görünür. 2016 yılı zararı 70 milyon, 2017 yılı zararı ise 80 milyon civarındadır. Kulüp çok kötü yönetildiği için ekonomik açmaza düştü. Kulübün bugünkü durumunu bilen alıcılar da, Bursaspor'un pazarlık kabiliyeti olmadığını bildikleri için çok ucuz fiyatlara bu oyuncuları alabiliyorlar. Harun Tekin başarılı bir kaleci.

YÖNETİME ELEŞTİRİ

Harun Tekin gibi bir oyuncunun 6 milyon Euro'nun altında satılmaması lazım. Bir kulüp oyuncu satabilir ama değeri ile satılır. Değerini bulmadan satamazsınız. Kulübü içine düşürdüğünüz acz nedeniyle ekonomik zarara uğratıyorsunuz, değerinin altında oyuncular satıyorsunuz. Bir süre sonra kulübü zarar uğratmak nedeniyle bir takım yerler yönetim aleyhine dava açabilir. Yönetimin dikkatli olması ve bana göre bu transferden vazgeçmesi lazımdı. Bu oyuncu 6 milyon Euro'nun altında satılıyorsa değerinin çok altında satılmış olur.

ALİ AY ÇEKİLSİ

Ben ayrılık talebinin Harun Tekin'den geldiğini zannetmiyorum. Yönetim, Harun Tekin'i satabilmek için büyük bir çaba sarf etti ve bu çaba nedeniyle Harun değerinin çok altında satıldı. Kulübün satmak gibi bir talebi var ve yeteri kadar talep yaratamadı. Harun yurt dışına, daha iyi pazarlanabilirdi. İçine düştükleri ekonomik açmaz nedeniyle eldeki oyuncuları yok pahasına satıyorlar. Böyle bir transfer olamaz. Ali Bey bu kulübe yazık ediyor. Bu işi yapamayacaksa çekilsin. Bursa bir şekilde bu işin altından kalkmaya çalışır. Taraftarları da bu duruma itiraza davet ediyorum.

CİDDİ TRANSFERLER BİTTİ

Son yıllarda Bursaspor ekonomik olarak çok kötü yönetildi ve çok zarara uğratıldı. Kulüp ciddi şekilde borçlandırıldı. Bu nedenle önümüzdeki senelerde çok ciddi transferler yapamaz ve yetenekli oyuncular alamaz. Yetenekli oyuncular bugün 3.5-4 milyon Euro'dan başlıyor. Kendisine vereceğiniz para da var. Bursaspor bu paraları ödeyemez. Başarılı olunacaksa da düşük seviyede başarılar Bursaspor'u bekliyor. Kötülerin içinde iyi olabilir, iyilerin içinde en iyi olma ihtimali kalktı.

CEZA GELİR Mİ?

Latovlevici gibi düşük yetenekler katıldı takıma. Taraftarı avutmak için yapılmış ataklar. Bursaspor herhangi bir ceza alır mı? Ceza almaz. O duruma düşmez. Herhalde bu işlemleri o nedenle yapıyorlar. Belli ki çok büyük sıkıntı var. Son yıllarda kulüp ekonomik olarak çok kötü yönetildi ve borca sokuldu. Belki de ceza alınmaması için yapılıyor ancak; başka bir şekilde çözebilir ya da çözebilecek başkasının bulunması gerekirdi. Ucuza oyuncu satarak çözülmemeliydi. Harun değerinin çok altında satılmış. Ben bir oyuncunun satılmasına itiraz etmiyorum, satışının çok düşük olmasına itiraz ediyorum. Yazık oldu, Harun'un değeri en az 6 milyon Euro'dur.

ÇÖZÜM ÖNERİSİ

Bursaspor'un artık gençlere vakit ayırıp iyi bir model oluşturması gerekiyor. Bunun için de bilgi gerekiyor. Burada da futbol ile ilgili bir bilgi olduğunu sanmıyorum. Altyapıyı ve Türkiye genelinde oyuncu bulma işini toparlamadan Bursaspor bu işin içinden çıkamaz.

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2018.08.30 15:19 - Son Güncellenme: 2018.08.30 15:21 - Burcu Kahraman
A