Bursalılara müjde! Yeni Teleferik açılıyor

Bursalılara müjde! Yeni Teleferik açılıyor

Türkiye'nin en önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Uludağ'ı yeniden cazibe merkezi haline getirmek amacıyla Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yeni teleferik projesinde sona gelindi. Yeni teleferik hattı ile yolcu ve kabin kapasitesi 12 kat artıyor.

2014.04.18 09:22 - Son Güncellenme: 2014.04.18 11:41 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursalılara müjde! Yeni Teleferik açılıyor

Mesut DEMİR/BURSADABUGUN.COM

Türkiye'nin en önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Uludağ'ı yeniden cazibe merkezi haline getirmek amacıyla Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yeni teleferik projesinde sona gelindi. Yeni teleferik hattı ile yolcu ve kabin kapasitesi 12 kat artıyor.

1 SAATTE BİN 800 KİŞİ TAŞINACAK
1955 yılında projelendirilen ve 1963 yılında çalışmaya başlayan teleferik, proje kapsamında baştan sona modernize edilerek Oteller Bölgesi'ne ulaşacak. Toplam 8,84 kilometreyle dünyanın en uzun hatlı teleferiği olacak projede, halen çalışmakta olan Teferrüç, Kadıyayla ve Sarıalan istasyonlarına Oteller Bölgesi istasyonu da eklenecek. Tüm hattın yenilenmesinin ardından 8'er kişi kapasiteli 175 gondol tipi kabinle, sıra bekleme derdi de ortadan kalkacak. Saatlik yolcu taşıma kapasitesi yeni projeyle bin 800 kişiye çıkarılırken, aile kabinlerinin yanında VIP kabinler de devreye alınacak.

22 DAKİKADA ULUDAĞ'A ULAŞIM
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Daha seri üretim gerçekleşiyor ve zamandan kazanıyoruz. Yeni teleferiğimizle kapasite 12 kat artacak ve 22 dakikada merkezden Oteller Bölgesi'ne ulaşmak mümkün olacak. Böylece sadece kış aylarında değil, yaz aylarında da Uludağ'daki otellerin yatak kapasitesini kullanmış olabileceğiz. Sıra bekleme derdinin de sona ereceği yeni teleferiğin Bursa turizmine önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum" diye konuştu.

TELEFERİK NE ZAMAN SEFERLERE BAŞLAYACAK?
Çalışmalarda sona gelinen Yeni Teleferik Projesi'nin Mayıs ayı içerisinde hizmete gireceği öğrenildi. Açılış törenine Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın da katılması beklenirken, proje ile Uludağ yaz turizmi de hareketlenecek. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 50 yıl sonra yenilenen teleferik hattında, ağırlığı 4,5 tonu bulan direk ve malzemeler helikopterle taşınarak havadan monte edilmişti.
 

 Uludağ'a ulaşımı daha konforlu ve pratik bir hale getirmek hedefiyle çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, teleferiğin deneme seferlerine katıldı. Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi bürokratlarıyla birlikte, Teferrüç'ten bindiği teleferikle Kadıyayla ve Sarıalan'a istasyonlarına gelerek, yeniden Teferrüç'e teleferikle döndü.

 

BAŞKAN ALTEPE'DEN TELEFERİK MÜJDESİ

Başkan Altepe, teleferikte deneme çalışmalarının yanı sıra istasyonlardaki eksiklerin de hızla giderildiğini belirterek, "Bursa'nın simgelerinden biri olan Uludağ'a çıkarken en çok tercih edilen eski teleferik, 1963 yılından 2013 yılına dek, 50 yıl boyunca kente ve ziyaretçilerine hizmet verdi. Şimdi eski sistem modernize ediliyor ve yeni teleferikle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Artık vatandaşlarımız, yeni gondol sistemli teleferikle, Uludağ'a daha rahat çıkabilecekler" dedi.

"Sıra bekleme derdi yok"
Yeni sistem teleferikle eskisine göre yolcu taşıma kapasitesinin arttığını hatırlatan Başkan Altepe, "Artık sıkıntı yok, yolcuların sıra bekleme derdi de kalmayacak. 19 saniyede 1 kabin hareket edecek ve karayoluyla 35 kilometrelik yol, teleferikle 12 dakikada rahatça kat edilecek. Artık çalışmalarımızın sonlarındayız. Deneme seferleri yapılıyor. Yakında yeni teleferikle panaromik bir yolculukla Uludağ'a çıkılabilecek" diye konuştu.

Mayıs sonunda seferler başlıyor
Teferrüç - Kadıyayla ve Sarıalan hattında deneme yapan Başkan Altepe, "Yaklaşık 1 ay sonra, Mayıs ayının sonunda bu hat seferlerine başlayacak" dedi.
Daha sonra, yazın da teleferiği oteller bölgesine ulaştırmayı hedeflediklerini belirten Başkan Altepe, yeni teleferiğin eskisine göre rüzgara daha dayanıklı olduğunu da vurgulayarak, "Kabinler 75 - 80 km rüzgara kadar rahatça dayanıyor. Artık rüzgar nedeniyle sefer iptali de yapılmayacak. Mevcut sistem yere daha yakın, yükseklik korkusu olanlar da rahatça teleferikten yararlanabilecekler. 8'er kişilik kabinlerde zevkli bir yolculukla Uludağ'a ulaşım sağlanacak. Yeni teleferik Bursa'ya değer katacak" dedi.

Altepe'den teleferik müjdesi

İLGİLİ GALERİ

Altepe'den teleferik müjdesi

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2014.04.18 09:22 - Son Güncellenme: 2014.04.18 11:41 - HABER MERKEZİ
A