Bursalılar havalar soğudu, bu önerilere kulak verin

Bursalılar havalar soğudu, bu önerilere kulak verin

Bursa'da havalar soğudu, peki cildi ve saçları korumak için neler yapmak gerekir? Özel Anadolu Hastanesi Dermotoloji Uzmanı Uzm. Dr. Sait Çal, sonbahar cildin kuruluğuna ve saç dökülmelerine karşı önlem alınması gerektiğini belirtti. Çal, saç dökülmelerine de önlem olarak yapılması gerektiğini anlattı.

2018.11.07 10:08 - Son Güncellenme: 2018.11.07 10:26 - Bursa Bölge
A
Bursalılar havalar soğudu, bu önerilere kulak verin

SEFA BALABAN/BURSADABUGUN

Özel Anadolu Hastanesi Dermotoloji Uzmanı Uzm. Dr. Sait Çal, cildi soğuklardan koruma mevsiminin geldiğini belirterek, "Malum artık sonbaharı da geride bıraktık ve kışa doğru gidiyoruz. Cilt açısından da farklı sorunların ortaya çıkabileceği bir mevsimin içerisine girmiş bulunuyoruz. Burada ilk akla gelen cildin kuruluğu ve hassasiyetin artışı. Daha sert soğuklarda da çatlamalar. Sonbaharla beraber başlamış olan saç dökülmeleri ilk akla gelen sorunlar" dedi.

Yün ve polardan giysilerden uzak durun!

Cilt kuruluğunda nemlendiricilerin en önce akıllara geldiğini ancak yün ve polar giysilerden de uzak durulmasının altını çizen Uzm. Dr. Çal, "Cilt kuruluğunda nemlendiriciler ilk akla gelenlerdir. Bu kışın daha da önemlidir. Soğuk havalarda cilt kuruması ilk akıla gelen olsa da polar ve yün kıyafetler, hassas ciltlerde alerjiye neden olabilir. Bunları fazla önermiyoruz. Biz her zaman boya maddesi çok olmayan pamuklu giysiler öneriyoruz. Tek katlı kalın kıyafetlerden ziyade çok katlı pamuklu kıyafetler tercih edilmelidir. Yüz kremleri, vücut losyonları ve dudak kremleri korunma amaçlı kullanılmalıdır. Nemlendiriciler nem katmaz, sadece cildin nemini kaybetmesini önler" şeklinde konuştu.
Çal ayrıca saç dökülmelerinin önüne geçmek için de "Saç dökülmesi konusunda da kışın kullanacağımız berelerin pamuklu olması gerekir. Saç derisinin soğuktan korunması adına boğulmamasına ve terli kalmamasına dikkat edilmelidir" ifadelerini kullandı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.11.07 10:08 - Son Güncellenme: 2018.11.07 10:26 - Şeyma Nur Sezgin
A