Bursalılar, bağışıklığı güçlendiriyor! Kışın mutlaka tüketin (ÖZEL HABER)

Bursalılar, bağışıklığı güçlendiriyor! Kışın mutlaka tüketin (ÖZEL HABER)

Sofraların vazgeçilmezi turşu özellikle kışın bir başka güzel oluyor. Bursa'da 38 yıldır turşuculuk yapan Murat Durak, tuşunun kışın tüketildiğinde bağışıklık sistemini güçlendirdiğini söyledi. Durak, lahana turşunun önemine dikkat çekerek mutlaka herkesin yemesi gerektiğini ifade etti.

2019.01.10 08:28 - Son Güncellenme: 2019.01.10 18:49 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursalılar, bağışıklığı güçlendiriyor! Kışın mutlaka tüketin (ÖZEL HABER)
03:15 Bursalılar, bağışıklığı güçlendiriyor. Kışın mutlaka tüketin! (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

Bursalılar, bağışıklığı güçlendiriyor. Kışın mutlaka tüketin! (ÖZEL HABER)

HABER: BURCU SEKMEN / KAMERA: SEFA BALABAN

Kış ayları geldi, içimizi ısıtan ve sofraların olmazsa olmazı turşu da sofralarda yerini aldı. Kayıhan çarşısında 8 metrekarelik dükkanında 38 yıldır turşuculuk yapan Murat Durak, soğuk havalarda turşunun bağışıklık sistemini güçlendirdiğini söyleyerek, "Turşunun hepsi şifa ancak, lahana turşusu başka bir şifa. Lahana turşusunu kışın çokca tüketmek gerekiyor. Gribe karşı, soğuk algınlığına karşı mükemmel. Diğer turşulardan pancar da kan yapması ile bilinir. Ancak bunların içinde en çok tavsiye ettiğim ise lahana. Mutlaka sıkça tüketsinler" dedi. Turşu suyunun da oldukça faydalı olduğunun altını çizen Durak, "Bizim turşular tamamen el yapımı. Katkı maddesi kesinlikle yok. Çünkü; babamızdan böyle gördük" ifadelerini kullandı.

Limon mu? Sirke mi?

Türk filmlerine konu olan soruyu da yanıtlayan ...... "Limon mu? Sirke mi?" Sorusuna ise "limon" olarak verdi.

Turşu kurarken nelere dikkat edilir?

Evde turşu kuranlar için de tavsiyelerde bulunan turşu ustası Murat Durak mutlaka tuz ayarının doğru yapılması gerektiğine dikkat çekerek, "İnce tuz turşuyu eritir. Kalın olan deniz tuzundan yapılması gerekiyor. Tuz ayarını iyi yapmalarının ardından limonla yapabilirler. Sirke durdukça ağırlaşıyor ancak limonda bu olay olmuyor. Az tuz koyarlarsa turşuya konulan malzemeler eriyebilir. Tüm malzemeleri dengeli koyduğunuz zaman 20 gün sonra turşu yenmeye hazır hale gelir" şeklinde konuştu. Durak son olarak da "Kışın herkese tavsiyem, bilhassa çocuklara lahana turşusunu bol bol yedirsinler. Hatta bunu çiğ olarak da tüketsinler. Lahananın özellikle kansere karşı faydası var" sözlerini kullandı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.01.10 08:28 - Son Güncellenme: 2019.01.10 18:49 - HABER MERKEZİ
A