Bursalılar aksiyona doyacak

Bursalılar aksiyona doyacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu sene üçüncüsü düzenlenen Doğa Turizmi ve Doğa Sporları günleri 28 Eylül'de Hüdavendigar Parkında gerçekleşecek etkinlik 3 gün sürecek. Organizasyonda 17'den fazla spor dalı etkinliği olacak.

2018.09.26 13:20 - Son Güncellenme: 2018.09.26 13:48 - Bursa Bölge
A
Bursalılar aksiyona doyacak
03:52 Bursalılar aksiyona doyacak

İLGİLİ VİDEO

Bursalılar aksiyona doyacak

SEFA BALABAN/BURSADABUGUN.COM

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Doğa Turizmi ve Doğa Sporları günleri 28 Eylül'de Hüdavendigar Kent Parkında gerçekleşecek. 3 gün sürecek olan etkinlikte dağcılık, bisiklet, kano, rafting, spor tırmanış, mağaracılık, su sporları, yelkencilik, dalış, izcilik, kayak ve snowboard, kamp, karavan, hava sporları, fotoğrafçılık, satranç ve atletizm gibi bir çok spor dalı yer alacak.

 Konu ile alakalı basın açıklaması yapan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Bu yıl biraz formatımızı değiştirdik. Bursalılara dolu dolu 3 gün hazırladık. Bu yıl üçüncüsünü gerçekleştireceğimiz Doğa Sporları ve Doğa Turizmi Günlerinde istiyoruz ki hem Bursamızı tanıtalım hem de şehrimizin sporcularına sağladığı imkanları gözler önüne serelim" dedi.

Logoda özel bir bitkiye yer verildi

Etkinlik için yapılan logo çalışmasında çok özel bir bitkiye yer verildiğinin altını çizen Başkan Aktaş, "Program için hazırladığımız logo tasarımı için bir bitki türüne yer verdik. Malumunuz Uludağ aynı zamanda bir bitkisel çeşitlilik merkezidir. Sadece ülkemizde yetişen 171 endemik bitki türünün 33'ü Uludağ'da bulunmaktadır. Logomuzda kullandığımız bitkinin adı Göksığır kuyruğudur. Bu bitki Gürsu ilçemizin çok dar bir alanın yayılış göstermektedir. Aynı zamanda nesli tükenmekte olan bitkiler arasındadır. Biz burada buna da dikkat çekmek istedik" ifadelerini kullandı.

Birçok spor dalı Bursalıları Bekliyor

 28 Eylül saat 15:00'da açılacak olan organizasyonun,  Hüdavendigar Kent Parkında Bursalılar ile buluşacağını ifade eden Başkan Aktaş, "Türkiye'nin en büyük etkinliği olacaktır. Programda dağcılık, bisiklet, kano, rafting, spor tırmanış, mağaracılık, su sporları, yelkencilik, dalış, izcilik, kayak ve snowboard, kamp, karavan, hava sporları, fotoğrafçılık, satranç ve atletizm gibi bir çok branşta etkinlikler yapılacaktır. Organizasyonda vatandaşların da kullanabileceği tırmanma duvarımız da olacak. Tırmanış duvarının 550 metrekare yüzey alanı, 5 tırmanış yüzeyine sahip olup aynı anda 10 kişi tırmanabilir. Çocukların daha rahat tırmanabilmeleri için otomatik inme sistemi kurulmuştur. Tırmanma sporuna meraklı olan tüm Bursalıları tırmanma duvarına davet ediyorum" şeklinde konuştu.

 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.09.26 13:20 - Son Güncellenme: 2018.09.26 13:48 - Şeyma Nur Sezgin
A