Bursalı vekillerden iddialı seçim açıklamaları (ÖZEL HABER)

Bursalı vekillerden iddialı seçim açıklamaları (ÖZEL HABER)

Bursalı milletvekilleri seçim temposunun yükselmesiyle birlikte yerel seçimlere dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. TBMM'ye çıkarma yapan Bursada Bugün ekibi, 31 Mart seçimleri öncesi Bursalı vekillerle bir araya gelerek seçim kritiği gerçekleştirdi.

2019.02.21 13:10 - Son Güncellenme: 2019.02.21 13:47 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursalı vekillerden iddialı seçim açıklamaları (ÖZEL HABER)
39:47 Bursalı vekillerden iddialı seçim açıklamaları (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

Bursalı vekillerden iddialı seçim açıklamaları (ÖZEL HABER)

HABER: BURCU SEKMEN KAMERA: SEFA BALABAN

Bursada Bugün İcra Kurulu Başkanı Ferdi Yılmaz, Genel Yayın Yönetmeni Mesut Demir ve haber merkezi ekibi tarafından gerçekleştirilen Ankara temaslarında Bursalı milletvekilleri 31 Mart seçimlerine dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

AK Parti'nin seçim tahmini 18 - 0

AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, 31 Mart seçimlerindeki partisinin oy hedefi için iddialı konuşurken, "1 Nisan sabahı sonuçlar 18-0 olarak karşımıza çıkacaktır. Hem 17 ilçe hem de Büyükşehir, AK Parti belediyeciliği ile tanışacaktır. Tüm ilçe adaylarımız uzun çalışmalar sonucu belirlendi. Büyükşehir'de de Alinur Aktaş'a baktığımızda göreve geldiğinden bu yana şehirdeki etkilerini ve özellikle ulaşımda ufak dokunuşlarla ortaya koyduklarını görüyoruz. AK Parti, belediyeciliği biliyor, bıraksınlar işi bilen yapsın. Yapılan işlere, geçmişte verilen oylara baktığımızda AK Parti'nin tüm Bursa'yı alacak olmasının kaçınılmaz olduğunu görüyoruz" açıklamasını yaptı.

'Cumhur İttifakı tüm Bursa'yı alır'

Bursada Bugün ekibini partinin genel merkezdeki makamında ağırlayan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili  İsmet Büyükataman ise yaptığı konuşmada Millet ittifakını hedef alarak, "Bizim AK Parti ile kurduğumuz Cumhur ittifakı bir kader birliğidir, çünkü bizim derdimiz milletin bekasıdır. Kaldı ki milletimizin vicdanına baktığımızda da bu ittifakın karşılığını görüyoruz. 31 Mart seçimleri, Türkiye'de yeni kargaşa ve karmaşaların tartışmaya açılmasına müsaade etmeyecek bir durumdur. CHP, İYİ, Saadet ve HDP'nin oluşturduğu zillet ittifakı Türkiye'nin istikrarını hedef almaktadır. Buna ne biz ne de milletimiz müsaade etmeyecektir" ifadelerini kullandı.

Cumhur ittifakını Bursa özelinde de ele alan İsmet Büyükataman, " Yenişehir için bizim adayımız desteklenecektir. Bunun dışında hiçbir ilçede ve Büyükşehir'de aday çıkarılmayacak, AK Parti'nin adayı desteklenecektir. 2014 seçimlerinde biz zaten çok az bir farkla kaybetmiştik. Bu seçimlerde hiçbir problem olmaksızın açık ara farkla alacağımızı düşünüyorum çünkü çok isabetli bir aday çıkardık. MHP olarak tüm ilçelerde ve teşkilatlarımızda Cumhur İttifakı'nın en iyi sonucu alması için çalışıyoruz. Bursalı hemşerilimiz 31 Mart seçimlerinde Cumhur ittifakına sahip çıkacaktır. İddialı konuşmak istiyorum, 17 ilçe 1 Büyükşehir olmak üzere hepsini alacağımıza inanıyorum" dedi.

'AK Parti en iyi listeye sahip'

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'nde çeşitli komisyonlarda yer aldıktan sonra son olarak başkan yardımcılığı görevini üstlenen ve 24 Haziran seçimlerinde AK Parti Bursa Milletvekili seçilen Atilla Ödünç belediye meclis üyeliğinin yerel siyasette büyük önem taşıdığına dikkat çekerek parti teşkilatı tarafından hazırlanan meclis üyesi aday listelerine tam not verdi. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin ciddi bir kadro ile nitelikli projelere imza attığını ifade eden Atilla Ödünç, "İddia ediyorum ki Bursa teşkilatımızın Büyükşehir diğer ilçeler adına hazırladığı aday listeleri en iyi listedir. Hepimiz önceliği başarılı olmaktır ve biz biliyoruz ki bunun tek yolu çalışmaktır. Teşkilatımızın her kademesi ve biz vekiller bu başarı yolunda çok çalışacağız. İnanıyorum ki bu seçimlerde Bursa'nın tamamı AK Parti belediyeciliği ile kazanacak" diye konuştu.

'CHP'nin HDP ile bir organik bağı yok'

CHP Bursa Milletvekili Yüksel Özkan ise Türkiye'de son yıllarda siyasetin çok farklı bir noktaya kaydığını ifade ederek, "2 partili bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Mustafa Bozbey dediğimizde zaten Nilüfer'i anlatmaya gerek yok çünkü ilçe Bursa'nın gülen yüzünü temsil ediyor. Önemli olan Nilüfer'e taşınmadan o ilçeyi Nilüfer gibi yapabilmek. Bunun bir de Osmangazi'si Yıldırım'ı var. Bursa, Mustafa Bozbey' in rüzgarıyla gülümseyecek. Tüm adaylarımız Bursa'yı başarıya götürecek ve Bursalıların yüzünü güldürecek adaylardır " diye savundu.

AK Parti'nin millet ittifakına ilişkin eleştirilerine de karşılık veren Yüksel Özkan, "CHP'nin HDP ile bir organik bağı yoktur. Bizim Kürtlerle bir sorunumuz yok. Bu insanlar düne kadar AK Parti'ye oy verirken sorun değil de bugün CHP'yi destekleyince mi terörist ilan ediliyor? Bize bu sıfatı yakıştıranlar lütfen kendi geçmişine baksın. Biz hiçbir zaman Kürt kardeşlerimiz üzerinden siyaset yapmadık, yapmıyoruz. Ülkede eğer bir barışa ihtiyaç varsa ayırmadan kayırmadan yaklaşmalıyız. Bunlar bir siyasetçinin zikretmemesi gereken kelimelerdir, bunlar toplumu ayrıştıran tutumlar olarak karşımıza çıkıyor. Ben bugün noktayı algı operasyonu olarak değerlendiriyorum" ifadelerini kullandı.

 

 

 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.02.21 13:10 - Son Güncellenme: 2019.02.21 13:47 - HABER MERKEZİ
A