Bursalı öğrenciden 'milli' mücadele

Bursalı öğrenciden 'milli' mücadele

Bursalı öğrenci, kimliği belirsiz kişiler tarafından çöpe atılan Türk bayrağını fark edip mahalle muhtarına teslim etti. Sosyal medyaya yansıyan olay, büyük ilgi toplayıp, alkış aldı.

2019.05.24 16:29 - Son Güncellenme: 2019.05.24 17:04 - Bursa Bölge
A
Bursalı öğrenciden 'milli' mücadele

Burcu SEKMEN- Sefa BALABAN / BURSADA BUGÜN
Kurtoğlu Mahallesi'nde oturan Namazgah İhsan Dikmen İlkokulu 4'ncü sınıf öğrencisi Metehan Durmaz, okuldan dönüş saati olan 13.30 sularında mahalle muhtarlığının karşısında bulunan çöp konteynırının yanında içine düşmekte olan bir Türk bayrağı gördü. Durumu fark edince bayrağı alarak evde bulunan annesinin yanına giden Durmaz, bayrağı Muhtar Ahmet Gedik'e teslim etmek istediğini aktardı.

ÇÖPTEN ÇIKARDIM

Annesinden aldığı izinle muhtarlık binasına giden Metehan Durmaz, kapıyı çalarak Gedik'e olayı anlattıktan sonra bayrağı teslim etti. Öğrencinin davranışı karşısında duygulanan Kurtoğlu Mahalle Muhtarı Ahmet Gedik, Durmaz'ı tebrik ederek milli hassasiyetlerinden dolayı kutladı. Davranışından dolayı kendisiyle gurur duyduğunu söyleyen Metehan Durmaz, " Bizler geleceğinin büyükleri olarak milli değerlerimizle büyüyoruz. Türk bayrağını çöpte görünce dayanamadım ve hemen muhtara teslim ettim. Milli değerlerden yoksun insanların düştüğü yanlışı ayıplıyorum" diye konuştu.



BEĞENİ YAĞMURU

Metehan Durmaz'ın davranışının tüm gençlere örnek olması gerektiğini ifade eden Kurtoğlu Mahalle Muhtarı Ahmet Gedik ise, " Bizler de Metehan'la gurur duyuyoruz. Milli duyguları ve bayrağa saygısından dolayı hem ailesini hem de kendisini kutluyorum. Çocuk güzel bir evlat yetiştirmişler. Türk bayrağı da son derece kutsaldır. Bu davranışından dolayı kendisine bir sürpriz de yapacağız. Bu gibi değerlerimizi değerlendirmemiz gerekiyor. Bayrağına sahip çıkan bir nesil geliyor" dedi. Gedik görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşmasının ardından büyük bir beğeni yağmuruna tutuldu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.05.24 16:29 - Son Güncellenme: 2019.05.24 17:04 - Burcu Kahraman
A