Bursalı hayırseverden tüm Türkiye'ye örnek davranış

Bursalı hayırseverden tüm Türkiye'ye örnek davranış

Bursa'da yaşayan Nazım Gökçe isimli vatandaş, sokak sokak gezerek yardım kuruluşlarına vermek için plastik kapak topluyor. Emekli olduktan sonra kendini bu işe adayan Gökçe, plastik kapağın yanında her ay tonlarca geri dönüşüm topluyor.

2018.09.18 11:06 - Son Güncellenme: 2018.09.18 12:09 - Bursa Bölge
A
Bursalı hayırseverden tüm Türkiye'ye örnek davranış
02:53 Bursalı hayırseverden tüm Türkiye'ye örnek davranış

İLGİLİ VİDEO

Bursalı hayırseverden tüm Türkiye'ye örnek davranış

Bursa'da yaşayan Nazım Gökçe isimli vatandaş, emekli olduktan sonra işsiz gezen gençlere haksızlık olmasın diye herhangi bir işte çalışmadı. Boş durmak istemeyen Gökçe, plastik kapaklar toplayarak bunları yardım kuruluşlarına hediye etmeye başladı. İlk etapta Bursa Kent Konseyine 350 bin kapak veren Gökçe daha sonra 3 milyon kapak toplayarak buradan elde ettiği parayı yardım kuruluşlarına bağışladı.

Kapağın azalmasından sonra para edecek ne varsa topladığını belirten Gökçe, "3 milyon kapak topladım ve 2 buçuk ton geldi. Bunları da Bursa Ayten Bozkaya Sipastik Özürlüler Hastanesi'nin derneğine verdim. Daha sonradan kapak sayısı azalınca aklıma karton toplamak geldi. Devamında da para yapacak ne varsa topladım. 4 ayda 2 buçuk ton geri dönüşüm topladım, onlardan elde ettiğim geliri de yardım derneklerine bağışladım. 6 ayda 8 ton geri dönüşüm topladım. Bunun parasını da yardım dernekleri ve öğrencilere bağışladım. Bağışları yardım derneklerine makbuz ile veriyorum. Makbuz olmadan kesinlikle vermiyorum. Çünkü burada benim bir emeğim var. Artık kapağı bırakamam. Her şey para değildir. Benim çok param olmadı. Ben hep şükür ettim. Para her zaman kazanılır. Benim birilerine bir faydam oluyorsa bu benim için yeterli" dedi. Gökçe yaptığı işin herkese örnek olmasını isteyerek geri dönüşümün önemine dikkat çekti.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.09.18 11:06 - Son Güncellenme: 2018.09.18 12:09 - Şeyma Nur Sezgin
A