Bursalı gençler dünya üçüncüsü oldu (ÖZEL HABER)

Bursalı gençler dünya üçüncüsü oldu (ÖZEL HABER)

Bursalı gençlerden oluşan BenMaker Robotik Takımı, MakerSteam Çin'in Guangzhou kentinde düzenlenen MAKE X Dünya Şampiyonası'na aldığı iki ödül ile damgasını vurdu.

2018.12.10 09:36 - Son Güncellenme: 2018.12.10 09:43 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursalı gençler dünya üçüncüsü oldu (ÖZEL HABER)

Burcu SEKMEN/BURSADA BUGÜN

Çin'in Guangzhou kentinde düzenlenen MAKE X Dünya Şampiyonası robot dahilerinin yarışına sahne oldu. İlk tur yarışlarını başarı ile tamamlayarak final müsabakalarına katılmaya hak kazanan Makersteam, finalde kurduğu başarılı ittifak ile yarışmayı 3. olarak tamamladı.

Final müsabakasında tüm görevleri yapan Makersteam robot takımı tam puan ile yarışmayı tamamladı.Dünya'nın 21 farklı ülkesinden toplam 355 takımın katılım gösterdiği şampiyonada, ikincilik ödünün yanında "En İyi Takım Kültürü" ödülü de Makersteam'in oldu.

Yarışma süresince Türk kültürünü başarı ile temsil eden ekip, diğer ekipler ve organizasyon ekibi ile iletişimi sayesinde kazandıkları bu ödül ile finale damgasını vurdu. BenMaker bünyesinde kurulan Makersteam Robot Takımı üyeleri, eğitmen Erkan BÖLÜKBAŞ, takım üyeleri Deniz KAN ve İrem TOKER'den oluşmaktadır.

MAKE X Nedir?

Make X robotik yarışları gençlerin kodlama becerilerini arttırmak amacı ile dünyanın 30'dan fazla ülkesinde 10.000'den fazla katılımcı ile gerçekleşen bir yarışma konseptidir. Amacı insanlık sorunlarına robotik çözümleri üretmek için gençlerin fikirler üretmesini sağlamaktır. Her yıl ülkelerin kendi içlerinde yaptıkları ulusal çaptaki yarışmalardan finale kalan takımlar Çin'de Dünya finalinde bir araya gelirler.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.12.10 09:36 - Son Güncellenme: 2018.12.10 09:43 - HABER MERKEZİ
A