Bursalı firma Almanya'ya ihracat yapmaya başladı

Bursalı firma Almanya'ya ihracat yapmaya başladı

Profil Sanayi A.Ş. iştiraklerinden olan 3S Kalıp, kaliteli üretimi ile iç piyasada elde ettiği başarıyı yurt dışı pazara da taşıdı. 2017 yılında bir önceki yıla göre 2,5 kat büyüyen firma, aynı yıl Almanya'ya kalıp ihracatına da başladı. 

2018.03.13 12:19 - Son Güncellenme: 2018.03.13 12:19 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
A
Bursalı firma Almanya'ya ihracat yapmaya başladı

Firmanın Yönetim Kurulu üyesi Sedat Sezer, Profil Sanayi'nin otomotiv sektörüne soğuk şekillendirilmiş ve montajlı sac parça üretmek maksadıyla 1966 yılında kurulduğunu söyledi. Sezer, zamanla imalatını yaptıkları parçaların kalıplarını da kendi bünyelerinde üretmeye başladıklarını belirterek, "2006 yılında kalıp imalatını ana firmamızdan ayırdık ve 3S Kalıp Aparat Makine Sanayi Ticaret A.Ş. firmamızı kurduk" dedi. 

3S Kalıp olarak iç piyasadaki çok sayıda firmaya da kalıp imal etmeye devam ettiklerine vurgu yapan Sedat Sezer, 2016 yılında aldıkları karar doğrultusunda kalıpçılık sektöründe de büyümeye karar verdiklerini söyledi. Sezer, 2017 yılında firmalarının bir önceki yıla göre 2,5 kat büyüdüğünü de belirterek, yurt içi ve yurt dışı pazarlama faaliyetleri ile yeni müşterilere yöneldikleri belirtti. 

Geçen yıl yaptıkları ihracat ile Almanya'ya kalıp sattıklarını ifade eden Sedat Sezer, 40 kişilik teknik personel ile faaliyet gösterdiklerini söyledi. 50 yıllık OEM tecrübesi ile kaliteli üretim konusunda uzmanlaştıklarına vurgu yapan Sedat Sezer, "2017 yılında progresif ve transfer setlerden oluşan kalıp imalatları gerçekleştirdik. Bu kalıplar Alman devi Audi ve Porsche parçalarının imalatında kullanılmak üzere üretildi. Önümüzdeki süreçte, dünyada daha fazla tercih edilmeye başlayan transfer kalıp imalatına ağırlık vereceğiz" diye konuştu. 

Kalıpçılık sektörünün Türkiye için stratejik öneme sahip olduğuna dikkat çeken Sedat Sezer, otomotiv yan sanayi alanındaki 50 yılı aşan deneyimlerini katma değeri yüksek olan kalıpçılık sektöründe de değerlendirmek istediklerini vurguladı. Profil Sanayi A.Ş olarak küresel pazarda sağlam bir yer edinmek istediklerini ifade eden Sezer, "3'S Kalıp, kendi şirketlerimizin kalıp ihtiyaçlarını karşıladığı gibi, yurt içi ve yurt dışındaki farklı firmalar içinde üretim yapıyor. Önümüzdeki süreçte pazardaki payımızı daha artırmak arzusundayız" dedi. 

Sedat Sezer, kalıpçılık sektöründe kurumsal bir yapıya kavuşmanın önemine de vurgu yaparak, bu sektörü sanayileşmenin temeli olarak gördüklerini söyledi. Teknolojideki gelişmelerin ve yazılım sektörünün gelişmesinin kalıpçılık sektörüne ivme kazandırdığını vurgulayan Sedat Sezer, "Kalıp sektöründeki deneyimlerimizi, teknolojiyle bütünleştirip müşterilerimizin arzuladığı kaliteli ürünlerle pazardaki yerimizi sağlamlaştırmak istiyoruz" dedi. 

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2018.03.13 12:19 - Son Güncellenme: 2018.03.13 12:19 - HABER MERKEZİ
A