Bursalı çaresiz annenin yardım çığlığı

Bursalı çaresiz annenin yardım çığlığı

Bursa'da 2013 yılında kanser teşhisi konulan 3 çocuk annesi Duygu Aydın, 2015 yılında da kemik hastalığına yakalandı, 2018'e gelindiğinde hastalık ilerledi. Doktorların yazdığı ilaçlar ilk başta SGK tarafından karşılanmadı. Daha sonra ilaç geri ödeme kapsamına alındı ancak bu sefer de ilaç şirketleri düşük Euro kuru dolayısı ile ilacı Türkiye'ye sınırlı sayıda getirdi. Duygu Aydın şimdi yetkililerden yardım bekliyor.

2019.01.14 12:13 - Son Güncellenme: 2019.01.14 12:14 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursalı çaresiz annenin yardım çığlığı

SEFA BALABAN - BURCU SEKMEN/BURSADABUGUN

Bursa'da yaşayan 3 çocuk annesi Duygu Aydın 2013 yılında meme kanserine yakalandı. Aydın bu süre içerisinde öğretmenlikten malulen emekli edildi. 2015 yılında ise Aydın'a bu sefer de kemik kemik metastazi teşhisi konuldu. 2018 yılında gelindiğinde de hastalık neredeyse tüm kemiklerine sıçradı. Bu tedavi sürecinde Duygu Aydın'a doktorları kanser hastalığının tedavisinde kullanılan Faslodex ve Ibrance adlı ilaçları kullanamasını söyledi. Ancak Aydın, ilaçların o dönemde SGK kapsamının dışında olmasından ötürü ailesinin maddi imkanları ile bu ilaçları karşılayabildi. Yıllar geçince maddi imkanları tükendi.

SGK bu sefer ilaçları geri ödeme kapsamına aldı ancak hem ilaçtaki euro kurunun düşük olması sebebi ile bu sefer de ilaç firmaları Türkiye'ye ilaçları sınırlı sayıda sokmaya başladı hem de Duygu Aydın'ın hastalığı ilerlediği için ilacın SGK tarafından karşılanamayacağı söylendi. Aydın ise bu süre zarfında hastalık omur iliğine ulaştığı için yürüyemez duruma geldi. İlacın kutusunun  2 bin 457 Euro olduğunu belirten Aydın, "Devletimizin çok güzel imkanları var. Ben buraya özel hastanede Radyoterapi görüp geldim. Hiçbir bedel de ödemedim. Ancak keşke bu cihazlar devlet hastanelerimizde de olsa. Benim 3 tane çocuğum var. Benim olan insanlar var. Ben hastalıktan hayatımı kaybedersem onları anlayacak kimse yok. Ben devletimizden bu konuya el atmalarını istiyorum" dedi. Duygu Aydın'a bu süreçte Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Erkan Aydın destek oldu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.01.14 12:13 - Son Güncellenme: 2019.01.14 12:14 - HABER MERKEZİ
A