#BursaİçinBirFidanDik kampanyasına destek yağıyor

#BursaİçinBirFidanDik kampanyasına destek yağıyor

Bursa'da, 54 hektar kızılçam ormanı kül eden yangının ardından 'rant' tartışmaları başladı. Bölgenin imara açılma ihtimaline Bursalılar sert tepki gösterdi. Bursa Valisi Münir Karaloğlu'nun sosyal medyadan başlattığı #BursaİçinBirFidanDik kampanyasına ise destek yağıyor...

2015.08.31 11:00 - Son Güncellenme: 2015.08.31 11:30 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
#BursaİçinBirFidanDik kampanyasına destek yağıyor
04:06 Bursa'daki yangının havadan görüntüleri

İLGİLİ VİDEO

Bursa'daki yangının havadan görüntüleri

01:48 Bursa'da yangın helikopterden böyle görüntülendi!

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da yangın helikopterden böyle görüntülendi!

Bursa'nın Osmangazi ilçesi Aksungur ve Göynüklü köylerinde başlayan, Mudanya'nın Çağrışan mahallesine kadar ilerleyen büyük yangının çıkış nedeni henüz bilinmiyor. Buna karşın, bu değerli arazinin yangının ardından imara açılması ihtimali Bursalıları harekete geçirdi. Bölgenin ranta kurban edilmesi endişesi taşıyan Bursalılar, sosyal medyada konuyla ilgili endişelerini paylaşmaya devam ediyor.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu da sosyal medyada dün #BursaİçinBirFidanDik kampanyası başlatmıştı. Vali Karaloğlu, bölgenin kesinlikle imara açılmayacağını söyledi. Ön çalışmanın yapılmasının ardından fidan dikimlerine başlanacağını kaydetti.

Vali Karaloğlu'nun başlattığı kampanyaya adeta destek yağıyor. Bursalılar, bölgenin yeniden yeşil kimliğine kavuşması için tek yürek olmuş durumda.

Öte yandan CHP Bursa İl Başkanı Zafer Yıldız da yeşilin betona dönüştürülmesine izin vermeyeceklerini açıklamıştı. Yıldız, "Orman yangınlarının hep deniz manzaralı, ranta uygun yerlerde çıktığı göz önüne alınırsa, Mudanya'daki yangının da rant amaçlı olması çok büyük ihtimal. Olayın sabotaj olup olmadığının titizlikle araştırılıp, kasıt ya da ihmal varsa, sorumluların adalete teslim edileceğini umuyoruz. Yeşilin, ormanın betonlaşmasına izin vermeyeceğiz. Yanan her ağacın yerine bir fidan dikilmesi için her alanda mücadele edeceğiz. Yangına teslim olan arazilerin kimlere ait olduğunu, ne zaman el değiştirdiğini araştıracağız. Çam kokulu ormanımızın yerinde, yapılar yükselmeye başlarsa da hesabını soracağız" ifadelerini kullanmıştı.

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ferudun Kahraman da şu açıklamayı yapmıştı: "Bundan sonra bizlere düşen görev Bursa Valiliğimiz ve ilgili kurumlarımız öncülüğünde yanan yerleri yeniden yeşillendirmek, yananın yerine yenisini koymaktır. Biz DOSAB olarak üzerimize düşen görevi almaya hazırız. Sosyal sorumluluğumuz ve çevreye verdiğimiz önem gereği, DOSAB yanan bölgenin yeniden orman olması için yapılacak her çalışmada aktif görev almaya taliptir."

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof Yusuf Ulcay ise "Orman Müdürlüğü ile görüşelim, uygun görülürse mevsiminde 60 bin fıstık çamı ormanını başlatalım" diyerek 60 bin kişilik Uludağ Üniversitesi ailesi ile seferberliğe destek olduğunu kaydetti.

Bursa Gazeteciler Cemiyeti ve Bursa Çağdaş Gazeteciler Cemiyeti de konuyla ilgili yaptığı açıklamada, fidan dikim kampanyasına katılacaklarını ifade ettiler.

Bursa'da 50 hektar kül oldu

İLGİLİ GALERİ

Bursa'da 50 hektar kül oldu

Bursa yeşilden griye döndü...

İLGİLİ GALERİ

Bursa yeşilden griye döndü...

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2015.08.31 11:00 - Son Güncellenme: 2015.08.31 11:30 - HABER MERKEZİ
A