Bursada Bugün'den Osmangazi'ye ziyaret. Dündar'ın öncelikli projesi... Çarşamba bölgesi ne olacak?

Bursada Bugün'den Osmangazi'ye ziyaret. Dündar'ın öncelikli projesi... Çarşamba bölgesi ne olacak?

Bursada Bugün yönetimi, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ı ziyaret etti. 31 Mart yerel seçimlerinde yüzde 51 oyla 3.kez Osmangazi Belediye Başkanlığı'na seçilen Mustafa Dündar, yeni dönemdeki öncelikli projeler ve çok konuşulan Çarşamba bölgesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Dündar ayrıca, tam teşekküllü kedi hastanesinin de hizmete girdiğini açıkladı.

2019.05.21 08:54 - Son Güncellenme: 2019.05.21 11:20 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursada Bugün'den Osmangazi'ye ziyaret. Dündar'ın öncelikli projesi... Çarşamba bölgesi ne olacak?
06:55 Bursada Bugün'den Osmangazi'ye ziyaret. Dündar'ın öncelikli projesi... Çarşamba bölgesi ne olacak?

İLGİLİ VİDEO

Bursada Bugün'den Osmangazi'ye ziyaret. Dündar'ın öncelikli projesi... Çarşamba bölgesi ne olacak?

BURCU SEKMEN - SEFA BALABAN / BURSADABUGUN

Bursada Bugün İcra Kurulu Başkanı Ferdi Yılmaz, Genel Yayın Yönetmeni Mesut Demir, köşe yazarları Aysın Komitgan ve Mehmet Ali Ekmekçi'yi kabul eden  Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, önemli açıklamalarda bulundu.

Çarşamba'da Arapça tabelalarının yoğun olduğu, bölgedeki vatandaşların Suriyelileri istemedikleriyle ilgili düşünceleri sorulan Dündar, Çarşamba'da  yaşayan Suriyelilerin bölgedeki emlak değerlerini yükselttiğini ifade etti.

Bursa genelinde 160 bin civarında Suriyeli olduğunu ifade eden Mustafa Dündar, "Osmangazi bu misafirlerin buluşma noktası olarak yer alıyor. Çarşamba bölgesinde Suriyeli vatandaş yoğunluğu var ancak bu bölge eskiden çöküntü bölgesiydi. Suriyeliler gelince aile ortamı oluştu. Bölge kalkınmaya başladı. Ciddi ticaret yapanlar var. Arapça tabelalar ile ilgili çok fazla şikayet alıyorduk bu konuda da gerekli düzenlemeler yapıldı. Şu anda sadece Arapça tabelası olan çok az sayıda dükkan kalmıştır" dedi.

ÖNCELİK MEYDAN PROJESİ

Ustalık döneminde Bursalıları neler beklediği ve öncelikli projelerinin ne olduğu yönündeki soruya Dündar, öncelikli projesinin meydan ve Hisar içi projesi olduğunun altını çizdi.

Yeni dönemde öncelikli projenin Osmangazi Meydan projesi olacağını belirten Osmangazi Belediye Başkanı, inşaat süresinin 3 yıl süreceğini kaydetti . 150 milyon liralık kamulaştırmanın gerçekleştirildiği projenin şehre değer katacağının altını çizen Mustafa Dündar, akabinde hisar içi projesinin de etap etap ilerleyeceğini söyledi.

KEDİ HASTANESİ HİZMETE AÇILDI

Başkan Dündar, içerisinde en iyi imkanların bulunduğu kedi hastanesinin de hizmete açıldığını söyledi. Dündar, "Yaralı kediler buraya getiriliyor ve en iyi şekilde tedavi ediliyor. İnsan hastaneleri kadar imkan var burada. Doğum ünitesi bile mevcut. Hayvanlara verilen değer insaba verilmiştir" ifadelerini kullandı.

 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.05.21 08:54 - Son Güncellenme: 2019.05.21 11:20 - HABER MERKEZİ
A