Bursa Yıldırım'da Türk Ozanı Aşık Şenlik yad edildi

Bursa Yıldırım'da Türk Ozanı Aşık Şenlik yad edildi

Bursa Yıldırım Belediyesi tarafından düzenlenen 'Can Sağ İken Yurt Vermeyiz' programında ünlü Türk Ozanı Aşık Şenlik, eserleri ile yad edildi.

2018.02.10 13:28 - Son Güncellenme: 2018.02.10 13:29 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa Yıldırım'da Türk Ozanı Aşık Şenlik yad edildi

Milli ve manevi değerlere sahip çıkarak geleceğe aktarılmasına öncülük eden, unutulmaya yüz tutan kültürel mirası yaşatan Yıldırım Belediyesi, birbirinden anlamlı etkinlikleri ilçe sakinleriyle buluşturmaya devam ediyor. Barış Manço Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Can Sağ İken Yurt Vermeyiz' Aşık Şenlik'i anma gecesine, Şenlik'in torunu Yılmaz Şenlikoğlu, Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hülya Taş, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oğuzhan Aydın, Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Araştırma Görevlisi Burcu Kaya Çakı, Gülizar Altay, Mürsel Sinan, Erzade Kapan, Ali Rıza Ezgi, Mevlüt Mertoğlu, Korkmaz İkan, Ömer Duman, Ebubekir Zemani, Ercan Şimşekoğlu, Gökmen Dursunoğlu, Fazıl Mancılık, Temel Turabi ve çok sayıda Yıldırımlı katıldı. Aşık Şenlik'in torunu Yılmaz Şenlikoğlu programda yaptığı konuşmasında, Aşık Şenlik'in yalnızca 19. Yüzyılda yaşamış bir halk ozanı olarak görülmesinin kendisini üzdüğünü vurguladı. Aşık Şenlik'in, doğduğu ve yaşadığı Çıldır bölgesinde, Rus işgaline karşı direniş gösteren ve halkı işgale karşı birleştiren önemli bir isim olduğunu işaret eden Yılmaz Şenlikoğlu, Aşık Şenlik'in adeta bölgede bir halk kahramanı olarak bilindiğini ancak bunun ülke çapında tam anlamıyla yansımadığını söyledi.

'ZEYTİN DALI'NA DESTEK'

Yıldırımlıların yoğun ilgi gösterdiği ve geleneksel atışmaların yanı sıra Şenlik'in eserlerini seslendiren aşıklar, izleyenlerin büyük beğenisini kazandı. Öte yandan Suriye sınırındaki terör odaklarına yönelik başlatılan Zeytin Dalı Operasyonu'na ozanlardan destek geldi. Sahnede yer alan zeytin dalıyla harekata gönderme yapılırken, Şenlik'in Rus işgali sırasında söylediği 'Ehl-i İslam Olan İşitsin Bilsin Can Sağ İken Yurt Vermeyiz Düşmana' eserini seslendiren aşıklar, sınırların güvenliği için canı pahasına mücadele eden Mehmetçiklere destek oldu. Programın sonunda Aşıklık geleneğinin ve Türk tarihinin önemli bir değeri olan Aşık Şenlik'in Yıldırım'da yaşatılmasından ve ozanlık geleneğine sahip çıkılmasından dolayı memnuniyetlerini dile getiren aşıklar, etkinliğin gerçekleşmesini sağlayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali'ye teşekkürlerini sundular.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.02.10 13:28 - Son Güncellenme: 2018.02.10 13:29 - HABER MERKEZİ
A