Bursa Yıldırım'a kardeş ziyareti

Bursa Yıldırım'a kardeş ziyareti

Bursa Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Şanlıurfa'ya bağlı kardeş şehir Hilvan'ın Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık ve beraberindeki heyeti ağırladı.

2018.02.10 13:27 - Son Güncellenme: 2018.02.10 13:27 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa Yıldırım'a kardeş ziyareti

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, kardeş şehir Hilvan'ın Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık ve beraberindeki heyeti konuk etti. Dostluk köprüleriyle uzakları yakın kıldıklarını vurgulayan Başkan Edebali, kardeş şehrin misafirlerini ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını ifade etti. Osmanlı İmparatorluğu'nun mirası, Yıldırım'ın kadim medeniyet anlayışı gereği sonsuz bir gönül coğrafyasına sahip olduklarını işaret eden Başkan Edebali, "Ülkemizin farklı köşelerinde yaşıyor olsak da, bizler etle tırnak gibi ayrılmaz bir bütünün parçalarıyız. İki ilçenin göstereceği kardeşlik ilişkileri, ülkemizin ihtiyacı olan huzurun yanı sıra bu toprakların ruhuna yakışan birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının pekişmesine katkı sağlayacaktır. Ülkemiz üzerinde oynanan oyunlara en güzel mesajı tarihte olduğu gibi kardeş olduğumuzu göstererek sergileyeceğiz. Bu topraklardaki kardeşlik ruhunu kimsenin bozmasına izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

'MESAFELERİ YAKINLAŞTIRIYORUZ'

Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık ise Başkan Edebali'ye kendilerini ağırladığı ve gösterdiği sıcak misafirperverlikten dolayı teşekkür ederek, "İki ilçe arasındaki dostluğun ülkedeki özlenen kardeşlik duygularına olumlu yansımaları olacaktır. Yıldırım ile olan kardeşliğimiz sayesinde ilçe olarak önemli kazanımlar elde edeceğimize inanıyorum. Bizler idareciler olarak dostluk, birlik ve beraberlik duygularını geliştirerek kardeşliğimiz çerçevesinde çok uzak mesafeleri birbirine yakınlaştıracağız" ifadelerini kullandı. Öte yandan Hilvan heyeti gerçekleştirdiği gezide Hünkar Köşkü, Hanlar Bölgesi ve İnkaya Çınarı gibi Yıldırım ve Bursa'nın tarihi merkezleri ziyaret etti.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.02.10 13:27 - Son Güncellenme: 2018.02.10 13:27 - HABER MERKEZİ
A