Bursa Yıldırım'a kapalı pazar alanı

Bursa Yıldırım'a kapalı pazar alanı

Bursa Yıldırım Belediyesi'nin, Mimarsinan Mahallesi'ne kazandıracağı kapalı Pazar alanının çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

2018.03.12 11:54 - Son Güncellenme: 2018.03.12 11:55 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa Yıldırım'a kapalı pazar alanı

Bursa Yıldırım'da 3 bin 950 metrekare alanda inşası devam eden Mimarsinan Kapalı Pazar Yeri'nde 188 pazar tezgahı 34 araçlık otopark alanı yer alacak. İnşa seviyesi yüzde 40 olan kapalı pazar alanı olarak hizmet verecek çok amaçlı kullanıma sahip modern tesis, pazar kurulmadığı günlerde ise otopark olarak hizmet verecek. Mahalle sakinlerine hizmet verecek modern tesiste ayrıca ticaret alanları satış birimleri, çay ocağı, zabıta güvenlik noktası, teknik birimler abdesthane ve mescit bulunacak.

YILDIRIM'IN DEĞERİ KATLANIYOR                       

Kentsel dönüşüm hamlesinde fiziki yapıların yanında sosyal alanlarda da yapılacak değişimlerin, vatandaşların yaşam kalitesinde artış sağlayacağını vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Türkiye'nin en önemli kentsel dönüşüm hamlesini yürütürken bunu yalnızca konutları yenileyerek yaparsak insanlarımız sadece yeni evlerde yaşama imkanı bulur. Biz dönüşümü yaparken parklarla, spor alanlarıyla, yeşil alanlarla, sağlık alanlarıyla, okullarla, ticari alanlarla ve modern pazar yerleri gibi sosyal yapılarla fiziki dönüşümü desteklediğimiz zaman Yıldırım'ın değeri daha da artacak" dedi.

ÇOK AMAÇLI KULLANIMA SAHİP

Vatandaşların refah seviyesinin yükselişinin sosyal donatı alanlarının artmasıyla olacağını belirten Başkan Edebali, "Bu kapsamda sosyal donatı alanlarını ilçemize kazandırırken, kapalı modern pazar yerlerini şehrimizin birçok noktasında oluşturuyoruz. Hem pazar alanı hem otopark hem de çok amaçlı olarak hizmet verecek Mimarsinan Kapalı Pazaryeri özgün mimarisi ve çok amaçlı yapısı ile vatandaşlarımıza hizmet verecek" şeklinde görüşlerini ifade etti.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.03.12 11:54 - Son Güncellenme: 2018.03.12 11:55 - HABER MERKEZİ
A