Bursa Yenişehir Devlet Hastanesinde geri sayım

Bursa Yenişehir Devlet Hastanesinde geri sayım

Bursa İl Sağlık Müdürü Özcan Akan, Yenişehir Devlet Hastanesinin inşaatının yüzde 99 oranında tamamlandığını bildirdi.

2018.08.18 17:19 - Son Güncellenme: 2018.08.18 17:19 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa Yenişehir Devlet Hastanesinde geri sayım

İlçe Belediye Başkanı Süleyman Çelik'le yapımı devam eden hastanede inceleme yapan Akan, yazılı açıklamasında, inşaatın yüzde 99 oranında tamamlandığını ifade etti.

Akan, yeni hastanenin en kısa süre içerisinde Yenişehirli vatandaşlara hizmet vermeye başlayacağını belirterek, "Yeni hastanemizde fiziki ve ekonomik ömrünü dolduran halihazırdaki hizmet veren hastanemizden farklı olarak, hastalarımızın daha rahat edeceği tek kişilik ve çift kişilik nitelikli hasta odaları bulunacak. Bunun yanında sağlık çalışanlarımızın daha rahat hizmet verebilmelerini sağlayacak geniş ve ferah çalışma mekanları da dizayn edildi" ifadelerini kullandı.

Yeni hastanenin toplamda 106 yataklı olarak inşa edildiğini vurgulayan Akan, şunları kaydetti:

"Yenişehir'e özellikle yaz aylarında tarım işçilerinin gelmesi, havaalanının burada bulunması, ilçenin ulaşım ağları üzerinde bulunması, ilçede otomotiv test merkezinin yapımının planlanması ve nüfus artışına açık olması nedeniyle yeni hastane gerekiyordu. Hastanemizde 12 erişkin yoğun bakım, 6 yeni doğan yoğun bakım ve 10 palyatif bakım yatağı yer alacak. Teknolojik anlamda da dünya standartlarında ekipmanlara sahip olacak hastanemizde ayrıca 5 ameliyathane ve 31 poliklinik odası bulunacak. Hastanemizin şimdiden Yenişehirli vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum."

Akan ve Çelik, hastaneyle ilgili görevlilerden bilgi alarak alanı inceledi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.08.18 17:19 - Son Güncellenme: 2018.08.18 17:19 - HABER MERKEZİ
A