Bursa Yenişehir Belediyesi'nin satış kararı muhalefeti ayağa kaldırdı!

Bursa Yenişehir Belediyesi'nin satış kararı muhalefeti ayağa kaldırdı!

Bursa Yenişehir Belediyesi'nin, Büyükşehir Belediyesi'nin ilçede yapmış olduğu yatırımlar için, Büyükşehir Yasası ile Yenişehir Belediyesinin uhdesine geçen taşınmazların satış kararı, muhalefet parti üyeleri ve STK temsilcilerini ayağa kaldırdı.

2018.01.11 11:57 - Son Güncellenme: 2018.01.11 11:58 - Bursa Bölge
A
Bursa Yenişehir Belediyesi'nin satış kararı muhalefeti ayağa kaldırdı!

19 adet belediye taşınmazının satışına en sert tepkiyi MHP Yenişehir ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ercan Özel verdi.

Özel "Arsa, tarla ve dükkan olmak üzere, 19 taşınmaz satışı için, AK Partili belediye meclis üyelerinin oyları ile, başkanlığa satış için onay verildi. Bir belediye şartları ne olursa olsun elindeki, ileri ki yıllarda daha da değerlenecek olan mülkleri borç kapatmak için satmamalıdır. Büyükşehir belediye başkanı sayın Alinur Aktaş, 2032 yılına kadar borç kapatmaktan, yatırıma kaynak kalmayacağını açıklamasından sonra, Yenişehir Belediyesinin düşürüldüğü durum MHP'liler olarak bizi daha da üzmüştür. Belediyenin kaynak bulmadaki basiretsizliği bugünkü durumu hasıl kılmıştır. 2019 yılı gelmeden, belediyenin elinde bir gayrı menkulü daha kalmayacak! Belediye yönetimindeki öngörüsüzlük, Yenişehir'i boğmuştur" dedi.

BELEDİYE BİNASINIDA MI SATACAKSIN?

Gayri menkullerin satışlarından sonra Büyükşehir'in yatırımlara hız vereceği iddialarına da eleştiren Özel "Her ne kadar Büyükşehir Belediyesi borç sarmalı içersinde de olsa, Yenişehir'e kazandırdığı yatırımlar için, Yenişehir Belediyesine ait mülklerin satışına ihtiyacı yoktur. Artı, Köy Tüzel Kişiliklerinden ilçemize kazandırılan mallar için taraflar arasında taahhütnameler var. Satış işlemi o malların gerçek sahipleri tarafından dava konusu olabilir! Sosyal medya hesabından bu satış işlemi ile ilgili teknik uyarı yaptığım için iktidara yakın vatandaşlarımız için eleştirildim. Şimdi susarsak, ne zaman konuşacağız? Bugün 19 malı sattın, 3 ay sonra belediye binasını satacaksın, sıra mezarlığı satma sırası gelince mi konuşacağız bunları? Satılan araziler Havaalanı ve Oto Test Merkezi civarında. Stratejik konuma sahip bu yerler satılmamalıdır. Geçmiş dönem Büyükşehir Başkanı Recep Altepe'nin Rize, Ardahan, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Kocaeli, Şanlıurfa ve daha sayamayacağım bir çok il'e kredi ile borç alarak meydan yaptı. Trabzon, Konya, Şanlıurfa, Eskişehir şehir statlarını TOKİ'ye yaptırırken Bursa Büyükşehir, Timsah Arena'yı kendisi yapmaya çalıştı. Normalde 150 ila 200 milyon arası tamamlanacak bir yatırım şuan 500 milyon harcama yapılmasına rağmen hala tamamlanamadı! Benim köylüm Yenişehir'de Subaşı, Terziler'de sorunlar diz boyu iken, Yıldırım'da Süleymaniye'de Aydoğdu'da insanlar hala çeşmeden içme suyu içemiyorken, O insanların gözünün içine baka baka sen o mülkleri satamazsın!" ifadelerini kullandı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.01.11 11:57 - Son Güncellenme: 2018.01.11 11:58 - Aysın Komitgan
A