"Bursa yaşanabilir bir kent olacak"

"Bursa yaşanabilir bir kent olacak"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey ile birlikte Bursa'da kent dinamikleriyle bir araya geldi. Bozbey için destek isteyen Kılıçdaroğlu, 31 Mart'tan itibaren Bursa'nın yaşanabilir bir kent haline geleceğini söyledi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey de "31 Mart'ta Bursa'ya bahar gelecek" dedi.

2019.03.12 17:52 - Son Güncellenme: 2019.03.12 17:55 - Bursa Bölge
A
"Bursa yaşanabilir bir kent olacak"

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Bursa'nın üç ayrı ilçesinde, Osmangazi, Mudanya ve Yıldırım'da temaslarda bulundu. Kılıçdaroğlu'na, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey de eşlik etti. Bursa'daki temaslarına 2016 yılında şehit düşen Sinan Yaylı'nın babaevini ziyaret ederek başlayan Kılıçdaroğlu ve Bozbey, daha sonra İvazpaşa Mahallesi ve Çağrışan Mahallesi'nde halkla buluştu.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Bursa'daki ikinci durağı Mudanya oldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Mudanya'da dernekler, akademik ve esnaf odaları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık ve Orhan Sarıbal, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kamil Erozan, CHP Bursa Milletvekilleri, CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş ile CHP ilçe başkanlarının da yer aldığı toplantıda konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, zamanında Bursa'yla demiryolu ile bağlı olan Mudanya'nın, bugün trafik, ulaşım ve otopark sorunu yaşadığını belirtti. 31 Mart'tan itibaren Bursa'nın yeşil ve beyazının ardından mavisiyle de bütünleşeceğinin altını çizen Bozbey, "Bunu gerçekleştirmek bizim sorumluluğumuzda. Bursa, dünyanın en güzel kenti. Sayın başkanımız burada yıllardır sıkıntı çekiyor. 31 Mart sonrası yapacağımız projelerle, Mudanya'da farklı anlayış olacak" dedi.

Bursa'yı Mudanya ile banliyö treniyle bağlayacaklarını belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey de, Güzelyalı'yı da Arnavutköy'le sahil bandında yapacakları demiryolu hattıyla da buluşturacaklarını açıkladı.

Mudanya'nın çevre yoluna ihtiyacı olduğunun altını çizen Mustafa Bozbey, "Kentin merkezinden Trilye'ye geçmek mümkün değil. Trafik herkesi rahatsız ediyor. Dışarıdan bir hat gerek. Otopark sorununu da çözeceğiz" ifadelerini kullandı.

Mudanya'nın tarihi ve turistik önemine de değinen Bozbey, "Mudanya, Trilye'si, Siği'si ve arkeolojik alanları ve tarihiyle inanılmaz güzel bir kent. Sadece mavisiyle değil, tarihiyle de zeytiniyle de bizim için çok önemli. Birlikte üreteceğimiz değerlerle birlikte Mudanya'nın yaşam kalitesi yükselecek ve Bursalı da Mudanya ile buluşacak. Hedefimiz bu" diye konuştu.

Bursalılar'dan 31 Mart yerel seçimleri için destek isteyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, "Biz, kimseyi ötekileştirmiyoruz. 20 yıl boyunca kimseyi ayırmadan hizmet ürettik. İnsana hizmetin ne olduğunu, insani gelişmişlik kriterlerinin ne olduğunu bilen ve uygulayan biri olarak tüm Bursalılar'dan gönül rahatlığıyla oy istiyoruz" dedi.

Bozbey konuşmasını, salonu dolduranlarla hep bir ağızdan Şilili şair Pablo Neruda'nın "Bütün çiçekleri koparabilirsiniz ama baharın gelişini engelleyemezsiniz" dizelerini söyleyerek tamamladı.

KILIÇDAROĞLU: HİZMETTE AYRIMCILIK YAPILMAYACAK

Halka hizmet götürürken ayrımcılık yapmamayı inşa ettiklerinin altını çizen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, "O nedenle belediye başkan adaylarına sana oy vermedi diye bir kişiye ya da mahalleye 'Senin sorununu çözmem' diyemezsiniz. Sorunu çözmek zorundasın. Ayrımcılık yapamazsın. Pozitif ayrımcılığı da güçsüz için yapacaksın. Sosyal yardımları yaparken, mutlaka yardımı yapacağınız mahallenin muhtarına danışın. O mahallenin muhtarı bilir yardım yapılacak kişiyi. Vatandaş, sorununu en rahat muhtara aktarır. O nedenle birlikte yönetim anlayışının temelinde muhtarla iş birliği yapmak yatar. Onun görüşünü alıyorsanız, o zaman kenti beraber yönetiyorsunuz demektir" dedi.

Siyasetin bir hizmet yarışı olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, ancak siyaseti iftira kampanyası üzerinden ve siyaseti, bir iç kavgaya dönüştürmek isteyenlerin olduğunu belitti. Vatandaşlara provokasyonlara gelmemesi yönünde çağrıda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Böyle bir süreçten geçiyoruz. Siyasi görüşler farklı olur, akıl akıldan üstündür. Bir araya gelir, oturur konuşuruz, dertleşiriz. Memleketin sorunu varsa oturulur, çözülür. Siyaseti karşılıklı düşmanlaştırma, karşılıklı intikam alma üzerinden siyaset olmaz" ifadelerini kullandı.

"HER KURUŞUN HESABINI VERECEĞİZ"

"Kavgacı bir siyaset anlayışına değil, birlikte yönetim anlayışına ihtiyacımız var" diyen Kılıçdaroğlu, konuşmasına şöyle devam etti: "Hizmet yaparken her kuruşun hesabını vereceğiz. Millete duyulan saygıdan dolayı bizim belediye başkanlarımız yaptıkları her kuruşun hesabını millete vereceklerdir. İnşallah Mustafa Bozbey ve Hayri Türkyılmaz Bursalılara hizmet etmek için beraber hareket ederek, birbirin tamamlayan çarklar gibi çalışacaklar."

Bursa'nın beton ormanına dönüştüğünü vurgulayan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "O güzelim yeşil Bursa nerede?" diye sordu. Kılıçdaroğlu, yeşil Bursa'yı yeniden inşa ederek, Bursa'yı hak ettiği değere kavuşturacaklarının altını çizdi.

Mudanya Belediye Başkan Adayı Hayri Türkyılmaz da, Mudanya'da gerçekleştirdikleri hizmetleri ve 31 Mart'tan sonra gerçekleştirecekleri projeleri paylaştı.

Konuşmaların ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey ve Mudanya Belediye Başkan Adayı Hayri Türkyılmaz, barışı simgeleyen beyaz güvercin uçurdular.

YILIDIRIM'DA KENT DİNAMİKLERİ İLE  BULUŞMA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Mudanya'da temasların ardından Yıldırım ilçesinde kent dinamikleriyle buluştu. Yıldırım Belediye Başkan Adayı Özgür Erdursun'un da yer aldığı buluşmada Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Yıldırım ilçesinin önemine vurgu yaptı. Yıldırım'ın değerlerini öne çıkaracaklarını belirten Bozbey, insan için şehir planlayacaklarını da söyledi. Ulaşım konusuna da değinen Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, vatandaşların ucuz ulaşımla buluşturacaklarını söyledi. Mustafa Bozbey, "Bursa'nın gülümsemeye başlayacağı gün 31 Mart olacak. 31 Mart'ta Bursa'ya bahar gelecek ve televizyonlar o akşam en fazla Bursa'yı konuşacak" dedi.

MAHALLE KREŞLERİ AÇILACAK

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey ile Yıldırım Belediye Başkan Adayı Özgür Erdursun'un, Bursa'yı yaşanabilir ve bölgenin en önemli merkezlerinden biri haline getireceklerini söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, bütün mahallelerde kreş açılacağını belirtti.

Yıldırım'da Özgür Erdursun'un kazanacağına inandığını belirten Kılıçdaroğlu, ayrımcılık yapmadan her mahalleye hizmet götüreceğini söyledi. Nilüfer Belediyesi'nde asgari ücretin 2 bin 200 TL olduğunu ifade eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Erdursun'dan da 31 Mart'tan itibaren Yıldırım Belediyesi'nde aynı uygulamayı yapmasını istedi. Kılıçdaroğlu, "Biz hiç kimsenin aşı ve işi ile uğraşmayız. Herkesin işi ve aşı olsun isteriz. Bütün işçilerin garantörü Özgür Erdursun olacak. Hiç kimsenin işine son vermeyecek" şeklinde konuştu.

Yıldırım'ın, doğal güzellikleri ve tarihiyle Bursa'nın göz bebeği olduğunu belirten Yıldırım Belediye Başkan Adayı Özgür Erdursun da, buna rağmen Yıldırım'ın kaderine terk edildiğinin altını çizdi. Yıldırım'ın eksiklerini sıralayan Özgür Erdursun, 31 Mart'tan itibaren Yıldırım'ı hak ettiği değere kavuşturacaklarını söyledi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.03.12 17:52 - Son Güncellenme: 2019.03.12 17:55 - Gülcan Tekin
A