Bursa Valisi Küçük Slovakya heyetini ağırladı

Bursa Valisi Küçük Slovakya heyetini ağırladı

Bursa Valisi İzzettin Küçük, Slovakya Cumhuriyeti Büyükelçisi Anna Turenıcova ve beraberindeki heyeti Bursa Valiliği Tarihi Heykel Hizmet Binasındaki makamında kabul etti.

2017.10.13 16:43 - Son Güncellenme: 2017.10.13 16:44 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa Valisi Küçük Slovakya heyetini ağırladı

Gerçekleştirilen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Bursa Valisi İzzettin Küçük; "Bursa Türkiye'nin ekonomide en büyük ikinci ilidir. Yılın ilk 9 ayında 10 milyar 330 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdik. Mobilyadan otomotive, hazır gıdadan kültür turizmine kadar birçok alanda Bursa bir markadır. Bursa Fahri Konsolosluğu için Hüseyin Özdilek Bey'i tercih etmeniz oldukça isabetli bir karardır. Zira kendileri sadece Bursa'da değil Türkiye'nin tüm illerinde tanınan ve sevilen bir kişidir. Slovakya ve Bursa arasında özellikle sanayi sektöründe birbirini tamamlayan, karşılıklı adımlar atılabilir.

Slovakya Cumhuriyeti Büyükelçisi Anna Turenıcova ise; "Sayın Valim bizi kabul ettiğiniz için çok teşekkür ederiz. Bu bizim için büyük bir gururdur. Bu seçkin heyeti sizinle görüşmek için davet ettim. Türkiye ve Slovakya'nın ortak menfaatleri için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Bursa'da çok değerli bir kişi çalışıyor. Slovakya'yı Hüseyin Bey'in temsil etmesi de çok önemlidir. Biliyorsunuz kısa bir süre önce Sayın Hüseyin Özdilek Slovakya Cumhurbaşkanından en yüksek devlet nişanına layık görüldü. Bizler sizin önderliğinizde bu büyüleyici şehir Bursa ile birçok alanda ortak iş yapacağımızın inancındayız." ifadelerini kullandı.

Büyükelçi Anna Turenıcova'ya Bursa Fahri Konsolosu Hüseyin Özdilek'in yanı sıra İstanbul Başkonsolosu Josef Sestak ve Slovakya İzmir, Tekirdağ, Antalya, Kuşadası, Kocaeli, Mersin Fahri Konsolosları da eşlik etti. ​

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2017.10.13 16:43 - Son Güncellenme: 2017.10.13 16:44 - HABER MERKEZİ
A