Bursa Uludağ Üniversitesi, Tanıtım ve Kariyer Planlama Günleri başlıyor

Bursa Uludağ Üniversitesi, Tanıtım ve Kariyer Planlama Günleri başlıyor

Bursa Uludağ Üniversitesi, üniversite adayı öğrencilere yönelik 'Tanıtım ve Kariyer Planlama Günleri' etkinliği düzenliyor. 1-12 Ağustos tarihleri arasında Görükle Merkez Kampüsü'nde devam edecek olan etkinlikte öğrencilere her konuda bilgiler verilecek.

2018.07.31 14:35 - Son Güncellenme: 2018.07.31 14:36 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa Uludağ Üniversitesi, Tanıtım ve Kariyer Planlama Günleri başlıyor

Gençlerin hayatında önemli bir yer tutan üniversite tercih sürecinde son dönemece gelindi. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler ve aileleri öğrenim görmek istedikleri üniversiteleri araştırmaya başlayacak. İki hafta boyunca devam edecek bu süreci kolaylaştırmak ve başarılı gençleri bünyesine çekmek isteyen Bursa Uludağ Üniversitesi, Merkez Kampüs içerisinde tam 12 gün sürecek olan Tanıtım ve Kariyer Planlama Günleri organize etti.

Alanında uzman personelin bilgiler vereceği etkinlik boyunca tüm fakülteler, meslek yüksekokulları ve sosyal aktivite imkânları üniversite adayı gençlere aktarılacak.

ETKİNLİK HAFTASONU DA DEVAM EDECEK

Seçilecek üniversite ve bölüm ile hayatlarına yön verecek adaylar için Bursa Uludağ Üniversitesi tarafından 1-12 Ağustos tarihlerinde 'Tanıtım ve Kariyer Planlama Günleri' düzenleniyor. Bu süreçte en doğru kararın alınması için adaylar ve aileleri, Cumartesi ve Pazar günleri de dâhil haftanın her günü saat 09.00-16.00 saatleri arasında Merkez Görükle Kampüsü'nü ziyaret edebilecek. Adaylar ve aileleri, üniversitenin uzman tercih danışmanları, akademik ve idari personelinden, etkinlik boyunca üniversite tercihleri, bölümler ve sunulan olanaklar konusunda yüz yüze bilgi alabilecekler.

REKTÖR ULCAY: SÜRECİ İYİ DEĞERLENDİRİN

Adayların öğrenim görecekleri üniversiteleri seçerken deneyime, iş dünyasıyla ilişkilere, istihdama, uluslararası alanda sunulan olanaklara, staj ve dil öğretimi gibi unsurlara dikkat etmeleri gerektiğini belirten BUÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, adayların olanakları ölçüsünde üniversitelere giderek ziyarette bulunmasının önemli olduğunu söyledi. Rektör Ulcay; "Akademisyenler, yöneticiler ve öğrencilerle bir araya gelmek büyük önem arz ediyor. Eğitim alınacak ve ortalama 4 yıl boyunca kalınacak kentin görülmesi ve yaşam şartlarının araştırılması gerekiyor. Bursa Uludağ Üniversitesi olarak bu süreçte tüm ziyaretçilerimize üniversitemizi ve imkânlarımızı en iyi şekilde anlatmaya çalışacağız. Öğrenciler, etkinlik boyunca kent kültürü, konaklama imkânları, üniversite yerleşkesi, fakülteler, meslek yüksekokulları, burslar, yemekhane gibi çok sayıda konuda ayrıntılı bilgi sahibi olabilecekler" diye konuştu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.07.31 14:35 - Son Güncellenme: 2018.07.31 14:36 - HABER MERKEZİ
A