Bursa Uludağ Üniversitesi öğrencilerine TUSAŞ'ta ücretli staj şansı

Bursa Uludağ Üniversitesi öğrencilerine TUSAŞ'ta ücretli staj şansı

Bursa Uludağ Üniversitesi ile TUSAŞ Türk Havacılık ve Uzay Sanayi, "stajyer mühendis programı" protokolü imzaladı. Protokol ile birlikte Mühendislik Fakültesi'nde eğitim gören 10 öğrenci, TUSAŞ'ın Uludağ Üniversitesi'nde kuracağı Ar-Ge Merkezi'nde haftada bir gün çalışma imkânı bulacak.

2018.09.27 13:45 - Son Güncellenme: 2018.09.27 13:45 - Bursa Bölge
A
Bursa Uludağ Üniversitesi öğrencilerine TUSAŞ'ta ücretli staj şansı

Üniversite yönetimi tarafından yapılan girişimler sonucunda havacılık ve uzay alanında önemli çalışmalara imza atan TUSAŞ Türk Havacılık ve Uzay Sanayi tarafından BUÜ bünyesinde bir Ar-Ge Merkezi'nin açılması kararlaştırılmıştı. BUÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay'ın yaptığı görüşmeler sonucunda açılan Ar-Ge Merkezi'nde, Mühendislik Fakültesi'nden toplam 10 öğrencinin haftada bir gün ücretli staj yapması konusunda anlaşmaya varıldı. Her dönem toplam 10 öğrencinin yararlanabileceği staj programının ücretlerini TUSAŞ verirken, öğrencilerin iş sağlığı ve güvenliği sigortaları da Uludağ Üniversitesi tarafından yapılacak. 

Rektörlük binasında düzenlenen protokol imza töreninde konuşan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, TUSAŞ'ın uzay ve havacılık sanayii konusunda ülke için büyük bir önem taşıdığına işaret etti. Kurum yöneticileriyle yaptıkları görüşmelerde mühendis ihtiyacının Türkiye'deki üniversitelerden karşılanması gerektiği sonucuna vardıklarını vurgulayan Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, "Bizler bu konuda istekte bulunduk ve görüşmeler yaptık. Türkiye'de İstanbul'dan sonra ikinci olarak Bursa Uludağ Üniversitesi'nde TUSAŞ tarafından bir üniversiteye Ar-Ge Merkezi kuruldu. Bunun yanı sıra kendi öğrencilerimiz de burada staj yapma ve eğitim alma fırsatı bulacak. Staj dönemi sonunda beğenilen öğrenciler, TUSAŞ'ın personeli olma imkânı bulacak. Bu hem üniversitemiz için hem TUSAŞ için hem de ülkemizin kalkınması için büyük bir hamle olacaktır. Kurum yöneticilerine iş birlikleri için teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

Türkiye'nin kalkınması ve kendi öz kaynakları ile savunma sistemlerini hazırlaması için TUSAŞ'ın büyük bir önem arz ettiğinin altını çizen Prof. Dr. Yusuf Ulcay, "Mühendislik Fakültemizin 3. ve 4. sınıf öğrencileri bu programdan yararlanabilecek. Toplam 10 öğrencimiz bir dönemde eğitim alma fırsatı yakalayacak. Öğrencilerimiz de fiili iş hayatını tecrübe etmiş olacak. TUSAŞ'ta yetenekli ve başarılı öğrencileri kendi bünyesine katma fırsatını yakalamış olacak. Ayrıca yine bu dönem seçilecek olan 5 tane yüksek lisans tezi ve 5 tane bitirme ödevi TUSAŞ tarafından desteklenecek. Bu proje de başarılı ile yürütüldüğü takdirde önümüzdeki yıllarda sayıların arttırılması durumu mümkün olacaktır" dedi. 

TUSAŞ-Uludağ Üniversitesi Ar-Ge Merkezi Müdürü Prof. Dr. Kemal Fidanboylu ise, seçilecek 10 mühendislik öğrencisinin hem üniversitedeki Ar-Ge Merkezi'nde hem de Akıncılar'daki tesislerde çalışma fırsatı yakalayacaklarını söyledi. Öğrencilere saatlik ücret ödeneceğini belirten Ar-Ge Merkezi Müdürü Prof. Dr. Kemal Fidanboylu, "Üniversitemiz öğrencilerin iş sağlığı ve güvenliği sigortalarını yapacak. Başvurular TUSAŞ'ın internet sitesi üzerinden yapılmaya başladı. Ekim sonu Kasım başı gibi merkezimizin inşaatının bitirilmesini planlıyoruz. Programa da hemen ardından başlayacağız. Mülakatlarımız ise Ekim ayında başlayacak. Öğrencilerimizi, üniversite içerisindeki Kariyer Merkezi'nde yapacağımız seçmelerde belirleyeceğiz. GANO'su 2,7 olan bütün mühendislik fakültesi öğrencileri programımıza başvuruda bulunabilir. Yıl içerisinde bir öğrencinin 3 dönem olacak şekilde çalışma şansı olacak. Ayrıca öğrencinin burada yapacağı çalışmalar zorunlu stajından düşülecek " şeklinde konuştu. 

BUÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Kopmaz da imzalanan protokolde emeği geçen herkese teşekkür etti. 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.09.27 13:45 - Son Güncellenme: 2018.09.27 13:45 - Ali Yaşar
A