Bursa Uludağ Üniversitesi'nde birçok fakültenin genel sekreteri görevinden alındı

Bursa Uludağ Üniversitesi'nde birçok fakültenin genel sekreteri görevinden alındı

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Sekreteri Tahir Göklü görevinden alındı. Rektör Yusuf Ulcay'ın Tahir Göklü'yü Fakülte Dekanı Prof. Dr. Selim Gürel'in bilgisi olmadan keyfi bir şekilde görevden aldığı belirtiliyor.

2017.09.26 13:06 - Son Güncellenme: 2017.09.26 13:15 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa Uludağ Üniversitesi'nde birçok fakültenin genel sekreteri görevinden alındı

BÜROKRATLAR KURUM KÜLTÜRÜNÜ VE TARİHİNİ İYİ BİLİRLER

Yazılı bir açıklama yapan CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal "Tahir Göklü Tıp Fakültesi Genel Sekreterliğini 17 yıldır başarıyla yürüten bir bürokrattır. Tahir Göklü'nün görevden alınmasıyla Tıp Fakültesine büyük bir darbe yapılmıştır. Görevden alınması çok büyük bir haksızlık olduğu gibi, Tıp Fakültesinin kurumsal hafızası açısından da büyük bir kayıptır. Rektör, dekan ve yardımcıları gelir geçer, ancak bürokratlar kalıcıdır ve kurum kültürünü ve tarihini iyi bilirler.

YUSUF ULCAY REKTÖR OLARAK KALDIKÇA ÜNİVERSİTENİN İLERLEMESİ MÜMKÜN DEĞİL

Yusuf Ulcay rektör olarak kaldıkça, Uludağ Üniversitesinin ilerlemesi mümkün değil. Kendisine rektörlük yetmemekte, ilave olarak Hukuk Fakültesinin Dekanlığını da yürütmektedir.

ÜNİVERSİTEDE TÜM GÖREVLER VEKALETEN YÜRÜTÜLÜYOR

Tıp Fakültesi Sekreteri Tahir Göklü'nün yanı sıra birçok fakülte sekreteri de görevlerinden alınarak başka fakültelere sekreter vekili olarak atandılar. Üniversitede tüm daire başkanlıkları ve dekanlıkların büyük çoğunluğu da vekaleten yürütülmektedir. Bürokrasinin vekaleten yürütülmesi, aslında hemen hiçbir işin doğru dürüst yapılmaması anlamına gelmektedir."

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2017.09.26 13:06 - Son Güncellenme: 2017.09.26 13:15 - HABER MERKEZİ
A