Bursa Uludağ Üniversitesi, kalifiye personel yetiştirmeye devam ediyor

Bursa Uludağ Üniversitesi, kalifiye personel yetiştirmeye devam ediyor

3. Nesil Üniversite vizyonu ile çalışmalarını sürdüren Uludağ Üniversitesi, özgün araştırmalar yapan ve yapılan araştırmaların sektörle buluşmasını destekleyen projelere imza atıyor.

2017.11.15 10:51 - Son Güncellenme: 2017.11.15 10:52 - Bursa Bölge
A
Bursa Uludağ Üniversitesi, kalifiye personel yetiştirmeye devam ediyor

Uludağ Üniversitesi, gerek sektöre gerekse de akademiye nitelikli araştırmacı kaynağı sağlamak amacıyla eğitim programları açmaya devam ediyor. 2016 yılında Savunma Sanayii Ar-Ge Personeli Yetiştirme Programı'nı başarıyla yürüten üniversite, bu yıl sanayii temsilcilerinden gelen talep doğrultusunda savunma, gıda, tekstil, makine/malzeme ve otomotiv sanayii alanlarında Ar-Ge Personeli Yetiştirme programlarını başlattı. 11 Kasım 2017 ile 6 Mayıs 2018 tarihleri arasında üniversite bünyesinde yürütülecek programların dersleri hafta sonu yapılacak.

Program öncesi akademisyen ve öğrencilere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıya UÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aslı Hockenberger, Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi (KARMER) Müdürü Yard. Doç. Dr. Memet Zencirkıran, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Kopmaz, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Veysel Yılmaz, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ülgen Günay, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Bilgili, Tekstil Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Pervin Aniş, Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Utku Çopur, Kimya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Asım Olgun, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Etkinlikte konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aslı Hockenberger, açılacak programlara ilgili bölümlerin lisans son sınıf öğrencileri ile yüksek lisans yapan ama tez çalışmasını almamış öğrencilerin katılacağını aktardı. Hockenberger konuşmasına şöyle devam etti: "Programlarımız üç aşamadan oluşacak. İlk aşamada öğrencilerimize sektör yapısının inceleneceği, mesleki derslerin verileceği ve genel mühendislik dersleri ile kişisel gelişim aktivitelerinin yapılacağı eğitimler verilecek. İkinci aşamada öğrencilerimiz eğitim aldıkları sektörleri daha yakından tanıyabilmeleri için teknik geziler yapacak. Son aşamada ise akademisyenlerimiz ve öğrencilerimizle birlikte proje çalışmaları ve mentörlük eğitimleri gerçekleştirilecek. Programımıza Bursa ve Türkiye'nin farklı bölgelerinden yaklaşık 50 firma destek vermektedir" dedi.

ÖĞRENCİLERE GEREKLİ ALT YAPI EĞİTİMLERİ VERİLECEK

Program kapsamında öğrencilerin araştırma merkezlerinde çalışabilmeleri için gerekli alt yapının oluşmasını hedeflediklerini vurgulayan KARMER Müdürü Yard. Doç. Dr. Memet Zencirkıran; "Öğrencilerimize ana derslerin yanı sıra kalite yönetimi, sanayii kuruluşlarında enerji yönetimi, konsept tasarım, endüstriyel tasarım, kalibrasyon, triz eğitimi, zaman yönetimi, proje yazma eğitimi, patent eğitimi, bilgiye ulaşım teknikleri, iş güvenliği ve logistik konularında da eğitimler verilecektir. Derslerin büyük çoğunluğu firmalardan gelecek eğitimciler tarafından verilecektir. Eğitim kapsamında firmalara teknik geziler düzenlenerek olası proje konuları belirlenecektir" diye konuştu. 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2017.11.15 10:51 - Son Güncellenme: 2017.11.15 10:52 - Aysın Komitgan
A