Bursa Uludağ'da kaybolan çocuk 14 saattir bulunamadı

Bursa Uludağ'da kaybolan çocuk 14 saattir bulunamadı

Uludağ'a gezmeye gelen turist ailenin 9 yaşındaki çocuğu kayboldu. Arama çalışmalarının üzerinden 14 saat geçmesine rağmen kayıp çocuk bulunamadı. 

2017.07.23 08:51 - Son Güncellenme: 2017.07.23 11:18 - Bursa Bölge
A
Bursa Uludağ'da kaybolan çocuk 14 saattir bulunamadı
01:13 Katarlı turist çocuk Bursa Uludağ'da kayboldu

İLGİLİ VİDEO

Katarlı turist çocuk Bursa Uludağ'da kayboldu

Katar'dan Türkiye'ye turist olarak gelen 9 kişilik aile bugün Bursa'da bulunan Uludağ gezmeye geldi. Uludağ'da gezen aile yemek yedikten sonra İstanbul'da kaldıkları otele dönecekleri sırada 9 yaşındaki çocuklarının olmadığını farketti. Aile üyeleri bir süre kaybolan İbrahim Najib el Mansouri'yi bulmak için çevrede arama yaptıktan sonra Jandarmaya haber verdi. Jandarma ekipleri AFAD'a haber vererek Uludağ Sarıalan mevkiinde 60 kişilik arama kurtarma ekibi kuruldu. Ekiplere arama çalışmalarında Jandarma Özel Harekat timi termal kameralarla destek veriyor. 12 kişilik Jandarma asayiş ekibi ise Sarıalan bölgesinde bulunan bungalov evleri kontrol etti.

Kaybolan Yemen asıllı Katar vatandaşını bulmak için AFAD, Jandarma Arama Kurtarma, AKUT, Nilüfer Arama Kurtarma, Yıldırım Belediyesi Arama Kurtarma, İHH, UMKE ekipleri Sarıalan bölgesinden başlayarak Uludağ'da arama çalışmalarına başladı. Jandarma iz takip köpeğini sahaya sürebilmek için akşam 19.00'da kaybolan İbrahim Najib el Mansouri'nin istanbul'da kaldığı otelden kıyafetlerini Bursa'ya getirtti. Ekipler kaybolan çocuğu bulmak için arama çalışmalarına devam ediyor.

Akşam 19.00'dan itibaren haber alınamayan çocuğu ekipler aralıksız 14 saattir aramaya devam ediyor.

Jandarma ekipleri, ailenin ve rehberlerinin evraklarını kontrol ederek ifadelerini aldı.

İş yerinin güvenlik kamerası tarafından görüntülendi

İbrahim Najib el Mansouri, son olarak bölgedeki iş yerinin güvenlik kamerası tarafından görüntülendi.

Kayıtlarda çocuğun elindeki poşetle bölgeden uzaklaştığı görülüyor.

"Görüntülerde Kirazlıyayla patikasına doğru gittiğini gördük"

Baba Najib Mansouri, gazetecilere yaptığı açıklamada, tatil için eşi ve 7 çocuğuyla Türkiye'de bulunduklarını söyledi. 

İstanbul'da kaldıklarını ve günübirlik Uludağ'a geldiklerini belirten Mansouri, "Uludağ'da yemek yedik. Çocuklarım yemekten sonra oyun oynuyorlardı. Daha sonra çocuklarıma gitme vaktinin geldiğini söyledim. İbrahim'i görememiştim. Bunun üzerine diğer oğlum Muhammed'e İbrahim'i sordum. O da bilmediğini söyleyince bölgede aramaya başladık." diye konuştu.

Mansouri, aramalara rağmen oğlunu bulamadıklarını anlatarak, "Yemek yediğimiz restoranın aşağı taraflarında köpekleri görünce korkup orada kaldığını düşündük ancak orada da bulamadık. Sonrasında çevredeki iş yerlerinin güvenlik kamerası kayıtlarını izledik. Görüntülerde Kirazlıyayla patikasına doğru gittiğini gördük. Bulamayınca da jandarmayı aradık." ifadelerini kullandı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2017.07.23 08:51 - Son Güncellenme: 2017.07.23 11:18 - Gülcan Tekin
A