Bursa Uludağ'da kar yolları kapadı, teleferiğe hücum ettiler

Bursa Uludağ'da kar yolları kapadı, teleferiğe hücum ettiler

Sömestr tatili nedeniyle Uludağ'a akın eden tatilciler, dağ yolu kar nedeniyle kapanınca teleferiğe hücum eti. 20 dakikalık dağ yolculuğunu modern kabinlerde dağ manzarası izleyerek geçirmek isteyen yüzlerce kişi, teleferiğin önünde uzun kuyruklar oyuşturdu. 

2018.01.21 11:27 - Son Güncellenme: 2018.01.21 13:14 - Bursa Bölge
A
Bursa Uludağ'da kar yolları kapadı, teleferiğe hücum ettiler
03:12 Bursa Uludağ'da kar yolları kapadı, teleferiğe hücum ettiler

İLGİLİ VİDEO

Bursa Uludağ'da kar yolları kapadı, teleferiğe hücum ettiler

Kış turizminin gözde tatil merkezlerinden olan Uludağ, sömestr tatili nedeniyle tatilcilerin akınına uğradı.

Son 3 gündür etkili olan kar yağışı ile kar kalınlığının 1.5 metreyi geçmesiyle birlikte Uludağ yolu kapanırken, kayak tutkunları teleferiğe akın etti. İstasyona sığmayan kalabalık nedeniyle yol üzerinde metrelerce uzunlukta kuyruk oluştu.

Son iki gündür yaşanan şiddetli fırtına ve tipi yüzünden dağ yolunda ulaşımın güçleşmesiyle tatilciler, araçlarını şehir merkezindeki otoparklara bırakıp dağa teleferikle çıkmayı tercih edince gidiş ve gelişlerde yoğunluk yaşandı.

Metrelerce kuyruğun oluştuğu teleferik istasyonlarında tatilcilerin dışarıya taştığı görüldü. Öte yandan, rüzgar yüzünden teleferik seferlerinin iptal edileceği iddia edildi.

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ'a çıkmak isteyen tatilciler, teleferik merkez istasyonu önünde kuyruk oluşması nedeniyle uzun süre bekledi.  

Teferrüç Mahallesi'ndeki istasyona gelen tatilciler, sömestir tatili nedeniyle yoğunluğa neden oldu. 

İstanbul'dan tatil için Bursa'ya gelen Mert Yıldırım, saatlerdir sırada olduklarını söyledi.

Yıldırım, "Yoğunluk bir hayli çok. Saat 08.00'de geldik. Daha yeni sıra geldi. Daha fazla hoşumuza gittiği için teleferik ile ulaşım istedik. Uludağ'a giderken etrafı da izleriz diye düşündük." dedi.

Tatil için gelen Mehmet Çiftçi de "Sivas'ta üniversite öğrencisiyim. Sömestir tatili nedeniyle Uludağ'a gitmek istedik ama şu an teleferikte çok yoğunluk var. 1,5 saate yakındır bekliyorum." ifadelerini kullandı.

Öte yandan, "oteller bölgesi"ndeki kar kalınlığı 129 santimetre olarak ölçüldü. Hava sıcaklığının en düşük sıfır, en yüksek 2 derece olduğu Uludağ'da, 4 gün boyunca aralıklarla kar yağışı bekleniyor. 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.01.21 11:27 - Son Güncellenme: 2018.01.21 13:14 - Aysın Komitgan
A