Bursa turizminde üst akıl devrede!(ÖZEL HABER)

Bursa turizminde üst akıl devrede!(ÖZEL HABER)

Burkon Turizm Yönetim Kurulu Başkanı ve Bursa Turizm Platformu Koordinatörü Hasan Eker, Uludağ'da yetki karmaşasının çözümü için önemli adımlar atıldığını söyledi. Eker, Gölyazı'nın yüksek gelirli turistlere hitap edeceğini vurgularken, şehrin tanıtımı için üst akıl oluşturulacağını belirtti.

2019.01.21 10:59 - Son Güncellenme: 2019.01.21 10:59 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa turizminde üst akıl devrede!(ÖZEL HABER)

Bursada Bugün TV'de deneyimli gazeteci Aysın Komitgan'ın sunduğu Gün 'Aysın' programının konuğu Burkon Turizm Yönetim Kurulu Başkanı ve Bursa Turizm Platformu Koordinatörü Hasan Eker oldu. Ayağının tozuyla Ankara'da gerçekleştirdikleri toplantıyı aktaran Eker, Bursa Turizm Zirvesi'nin raporunu Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan'a AK Parti Bursa milletvekili Mustafa Esgin ve STK temsilcileriyle birlikte sunduklarını belirtti.  

GÖLYAZI'YA FARKLI PROJE

İznik konusunun da ikinci başlık olarak ele alındığını söyleyen Eker, " Oraya bir turist gittiğinde Roma Tiyatrosu, fırınlar bölgesi, surlar güvenlik gerekçesiyle gezdirilemiyor.  Ayrıca tapulu mallar olduğu için kamulaştırılmalar yapılmalı. Tirilye ve Gölyazı da gündeme geldi. Gölle birlikte aktivite alanları ve turizm yatırımları da devreye alınacak şekilde planlandı. Yüksek gelirli turisti çekmek adına bir proje yürütülüyor.  6 ayda bir bakanlık veya Bursa'da mutlaka toplantılar yapılacak" diye konuştu.

BURSA MASASI AÇILACAK

Hisar bölgesiyle ilgili ayrı bir çalışmanın da yapıldığını söyleyen Eker, "Kafelere sınırlama getirilecek. Aksi halde rekabetten dolayı kalite düşüyor ve turistler de oraya gelmiyor. Büyükşehir ve Osmangazi belediyelerinin orasıyla ilgili de ciddi bir çalışma içinde olduğunu biliyoruz. Bakanlık birçok ülkede stantlar açıyor. Biz de kendilerinden bir Bursa masası istedik. Turizm mutlaka tek elden yönetilmeli. Valiliğe bağlı olan Tanıtım Birliği, Büyükşehir Belediyesi'ne bağlandı. Vali ve Büyükşehir Belediye başkanının da olduğu üst kurul Bursa'nın turizmine karar verecek. Biz de bu oluşuma destek sunacağız. Bursa'nın tüm tanıtımları artık tamamen tek elden yürütülecek. Fuarlar buluşma yeridir. Bizler orada Bursa'da çok daha iyi şekilde tanıtamayız. Standın iyi ya da kötü olması gerilerde" dedi.

ULUDAĞ ÇALIŞMASI

Raporda 29 madde bulunduğunu açıklayan Hasan Eker, "Zirve sonucunda 150'ye yakın talep ortaya çıktı. 29'u ise bakanlığa dair isteklerdi. Uludağ'da tek yetki konusu da gündeme geldi. Bakanlık, oteller bölgesinde tek sorumlu olacak. Ayrıca Valilik tarafından Alan Başkanlığı çalışması yapılıyor. Kapadokya'da alan yönetimi uygulaması var. Ona benzer bir proje de Uludağ'da yapılacak" dedi.

FİYATLARI UÇUK DEĞİL

Uludağ konusunda yanlış anlaşılmaların olduğuna vurgu yapan Hasan Eker, "Fiyatlar konusunda pahalılık şikayeti var. Uludağ'ın sezonu ocak ve şubat ayı. Şu andaki Zirve'deki otelin fiyatı, temmuzdaki Antalya'daki Belek'in temmuz ayındaki fiyattan daha da düşüktür. Uludağ'da işletme maliyetleri zor ve yüksek. Enerji fiyatları 200 bin lira civarında geliyor. Orada personel bulmak da zor. Hafta içi fiyatları Uludağ'da çok da uygun. Günübirlik olarak teleferikle çıkıp, kayak yapıp gelebilirsiniz. Her şey dahil yalnızca 250 liraya kayak sporunu yapıp eve dönebilirsiniz. İkinci bölgeye bir otopark da kazandırılabilir. Elde edilecek gelirle Uludağ'ın sorunları da giderilir. Ring aracı yapılabilir. Kızak pisti, kar topu oyunu alanı, yeni öğrenenler için alan ve ustaların kalacağı alan olarak 4 ayrı yer yapılır. O bölgedeki otellerin yıkılmasını isteyenler de var. Bu son derece yanlış bir tutum" diye konuştu.
 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.01.21 10:59 - Son Güncellenme: 2019.01.21 10:59 - HABER MERKEZİ
A