Bursa TÜGİAD'da Tabaklar dönemi

Bursa TÜGİAD'da Tabaklar dönemi

Türkiye Genç İş Adamları Derneği (TÜGİAD) Bursa Şubesi'nde Olağan Genel Kurul heyecanı yaşanırken 10. Dönem Başkanı Onur Özkul, görevi Ersoy Tabaklar'a devretti. TÜGİAD Bursa Şubesi'nin 11. Dönem Başkanı olan Ersoy Tabaklar yaptığı teşekkür konuşmasında, "TÜGİAD'lılık kültürüyle atılmış sağlam temeller üzerine bizler de, aynı şevk ve heyecanla genç iş dünyasının sesi olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

2018.10.12 16:31 - Son Güncellenme: 2018.10.12 16:31 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa TÜGİAD'da Tabaklar dönemi

TÜGİAD Bursa Şubesi'nin 11.Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi. Protokolün yoğun ilgi gösterdiği toplantıya; Bursa Vali Yardımcısı Ergun Güngör, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, BTSO Meclis Başkanı Ali Uğur, Bursa Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Aydın, TÜGİAD Genel Başkanı Ali Yücelen başta olmak üzere TÜGİAD Şube Başkanları, Bursa'daki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda TÜGİAD üyesi katıldı.

Divan Başkanlığını Ali Türkün'ün gerçekleştirdiği Genel Kurulun açılış konuşmasını TÜGİAD Bursa Şubesi 10. Dönem Başkanı Onur Özkul yaptı. Özkul STK'ların genel kurullarının düğünler gibi özel oluğunu ifade ederken şunları söyledi: "TÜGİAD bir okuldur. TÜGİAD bana çok şey öğreten ve öğrendiklerimi uygulama fırsatı sunan bir dinamiktir. Burada önemli şeyler öğrendim, kendimi geliştirdim, elimden geldiğince birçok alanda güzel hizmetler vermeye çalıştım. Ve gün geldi bu kıymetli kurumun Başkanlığını yapma şansına nail oldum. Geriye baktığımda çok güzel faaliyetler, keyifli geçirilmiş zamanlar, yeni TÜGİAD'lılar, dostluklar ve ticareti geliştirdiğimiz işler var. Kısacası görevimizi doğru yapmaya çalıştığımız 2 dönem var. Kurumları başarılı kılan işin arkasındaki ekiptir. 2 dönem boyunca ilke ve doğrularıma inanan, derneğimiz için maddi manevi hiçbir desteğini esirgemeyen, ailelerine, dostlarına ayıracakları zamanı TÜGİAD'a, Bursa'ya ve ülkesine ayıran bu 24 kişilik ekibe gönülden teşekkür ederim. Bu bir bayrak yarışı. Şimdi bu bayrağı daha da ileriye taşıyacak kişilere devretme zamanı. Ersoy Tabaklar kardeşime ve yönetim kuruluna başarılar diliyorum"

"TÜGİAD'a önemli sorumluluklar düşüyor"

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ali Uğur ise konuşmasında, "Ülkemiz büyüyen ekonomisi, dinamik nüfusu ve cesur girişimcileriyle bölgesinin ve dünyanın önemli aktörlerinden biridir. Türkiye ekonomisinin bugünlere gelmesinde iş dünyasının tecrübesini gençliğin enerjisiyle birleştirebilmesi büyük bir rol oynadı. Ancak Türkiye olarak şu anda bulunduğumuz nokta kritik. Çevremizdeki gelişmelerin yanı sıra, dış kaynaklı siyasi ve ekonomik hamlelerle mücadele içerisindeyiz. Bugünlerde yaşadığımız süreci atlatabilmemiz ve ülkemizi çok daha iyi yerlere taşımak da yine genç girişimcilerimizin elinde. Bu noktada her yıl güçlenmekte olan ve gençlerimizin ekonomide ne denli önemli bir karşılığı olduğunu gördüğümüz TÜGİAD gibi kuruluşlarımıza da önemli sorumluluklar düşüyor. İnşallah el birliğiyle kentimizin yüksek potansiyelini ortaya çıkararak, yolumuza hız kesmeden devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"TÜGİAD birçok ilki gerçekleştirdi"

TÜGİAD Genel Başkanı Ali Yücelen de şunları söyledi: "TÜGİAD 1986'da kurulduğundan bu yana birçok ilki gerçekleştirdi. Çok şükür ki aramızda şu anda dünyada hala ilk defa uygulanan işleri yapan arkadaşlarımız var. Bizim farkımız ne iş yaparsak yapalım, yanına mutlaka dünyada değer ifade edecek, katma değer üretecek bir işi koymaya çalışmamızdır. TÜGİAD'da bir üyenin siyasi görüşü, geçmişi, inancı bizim için önemli değildir. Biz hayalleri ve Türkiye için yapmak istedikleri olan, ülkenin geleceği için iman duyan ve birbirlerine inanan insanlarla bu yolda ilerliyoruz."

"Her zaman yanınızdayım"

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da şöyle konuştu: "İçinde heyecanı ve gayreti olan kişilerin böyle STK'lar vesilesi ile şehrine ve ülkesine değer katması önemli. Dünyanın en pahalı şeyi tecrübedir. Tecrübenin en çok paylaşıldığı arenalar da böyle kurumsal ortamlardır. TÜGİAD da bunları en güzel başarabilen kurumlarımızdan biridir. Gençlerin sorumluluk alabilme, kabiliyetlerini ortaya çıkarma özelliklerini her alanda uygulayan bir kurum burası. Önceki dönem Başkanı Onur Özkul ve ekibine emeklerinden dolayı teşekkür ederken, yeni görev yapacak olan Ersoy Tabaklar ve ekibine de üstün başarılar diliyorum. Yapacağınız güzel işlerde hep yanınızda olduğumu bilmenizi isterim."

Konuşmalar sonrasında faaliyet raporu, gelir gider tablosu ve denetleme kurulu raporu görüşülüp onaylandı ve 10. Dönem Yönetim ve Denetim Kurulu ibra edildi. Oylama sonrasında 2018-2020 çalışma döneminde görev yapacak Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu asil ve yedek üyelerin seçimi yapıldı. Ersoy Tabaklar oy birliği ile 2018-2020 çalışma döneminde TÜGİAD Bursa Şubesi'nin Başkanı oldu.

"Aynı şevk ve heyecanla genç iş dünyasının sesi olacağız"

TÜGİAD'ın 11. Dönem Başkanı olan Ersoy Tabaklar yaptığı teşekkür konuşmasında şunları söyledi: "TÜGİAD, 30 yıl önce, birkaç genç ruhun iştirakiyle başlayan, aynı ilhamla çevresini de aydınlatıp bugün Türkiye'nin sayılı sivil toplum örgütlerinden biri olmayı başardı. Bilmenizi isterim ki, TÜGİAD'lılık kültürüyle atılmış sağlam temeller üzerine bizler de, aynı şevk ve heyecanla genç iş dünyasının sesi olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Hem dünyadaki hem de ülkemizdeki gelişmeleri iyi analiz ederek, bundan sonra daha fazla çalışmak, üretmek, koşturmak ve birlik beraberlik içinde hareket etmek, önceliğimiz olacak. Tabii ki TÜGİAD Bursa Şubesi'nin 10. Dönem Başkanı Sayın Onur Özkul ile Yönetim Kuruluna da ayrıca teşekkür ederim. Onlardan devraldığımız bayrağı daha yukarılara taşıma azim ve kararlılığıyla hareket edeceğiz. Ayrıca, 11. Dönem Yönetim Kurulumuzu teşekkül ettirirken pozitif ayrımcılık yapıp Yönetimimize ilk kez 6 kadın üye arkadaş birden aldık. Yönetim Kurulumuzun dörtte birini kadın üye arkadaşlarımız oluşturuyor. Birlikte çalışacağım arkadaşlarıma da ayrıca teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum."

2018-2010 Yönetim ve Denetim Kurulu şu isimlerden oluştu

TÜGİAD Bursa Şubesi'nin 2018-2020 Dönemi Yönetim Kurulu; Ersoy Tabaklar, Ahmet Parseker, Elif Bilge Olağaner, Nihal Emengen, Berkay Uğurtuğ, Hasan Keskin, Mesut Meriç, İrem Savcı, Metin Çağal, Gökçe Belge, Barış Gül, Sarp Erdilek, Selçuk Çelik, Şeyma Özçimen, Aykon Yılmaz, Ecem Bocan, Tanver Emre Yılmaz, Cemil Güler, Tufan Soyuak, Emre Varlık, Ersin Yazıcı, Sudan Şahin, Burak Aras, Fatih Taşyakan olarak belirlendi.

 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.10.12 16:31 - Son Güncellenme: 2018.10.12 16:31 - HABER MERKEZİ
A