Bursa Tophane Meslek Lisesi 150. yılını kutlayacak

Bursa Tophane Meslek Lisesi 150. yılını kutlayacak

Bursa'nın en köklü eğitim kurumlarından olan ve Bursa ile ülke sanayileşmesine katkı sağlayan pek çok değerler yetiştiren Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bu eğitim öğretim döneminde kuruluşunun 150. Yılını kutlayacak.

2018.11.09 14:27 - Son Güncellenme: 2018.11.09 14:27 - Bursa Bölge
A
Bursa Tophane Meslek Lisesi 150. yılını kutlayacak

Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin kuruluşunun 150. Yılı kutlamalarının hazırlıkları kapsamında Okul yönetimi, Tophane Teknik Lisesi ve Endüstri Meslek Lisesi Güçlendirme Vakfı Yönetimi ile 150. Yıl Kutlama Komitesi, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'u Ankara'da makamında ziyaret ettiler.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'u Bursa'ya, önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin 150. Kuruluş Yılı etkinliklerine davet eden Okul Heyeti'nin ziyaretine, Bursa Milletvekili, Türkiye-Bosna Hersek Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanvekili Refik Özen de öncülük etti. Ziyarette konuşan Özen, Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin Bursa için önemli bir değer olduğunu, Bursa ile özdeşleşen Okulun geride kalan 150 yılda Bursa ve ülkemizin sanayileşmesine yönelik çalışmalar yapan çok önemli sanayiciler yetiştirdiğini söyledi.

Ziyarette, Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin çalışmaları ve sorunları hakkında bilgi verildi, üreten güçlü Türkiye için meslek eğitimi ve meslek insanı, kaliteli meslek öğretmeni ihtiyacı vurgulandı.

Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin kuruluşunun 150. Yılı nedeniyle Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'u ziyaret eden Heyette, Bursa Milletvekili, Türkiye-Bosna Hersek Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanvekili Refik Özen ile birlikte, Okul Müdürü Yusuf Ay, Tophane Teknik Lisesi ve Endüstri Meslek Lisesi Güçlendirme Vakfı Başkanı İşadamı ve Sanayici Necmettin Pınar, 150. Yıl Kutlama Komitesi Başkanı İşadamı ve Sanayici Vehbi Varlık ile Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki Eğitimden Sorumlu Şube Müdürü Bülent Altıntaş yer aldılar.

Tophane'nin 150. Kuruluş Yılı Etkinlikleri

1868 yılında, dönemin Bursa Valisi İzzet Paşa tarafından yoksul ve kimsesiz çocukları korumak amacıyla Islahhane olarak açılan, Bursa ile ülke sanayileşmesine katkı sağlayan pek çok değerler yetiştiren ve geçtiğimiz yıllarda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen "En Kaliteli Okul" yarışmasında birincilik ödülü alarak Türkiye'nin en kaliteli okulu seçilmiş olan Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin 150. Yıl Kutlama etkinliklerinde, " Sanat Okullarının ve Mesleki Eğitimin Önemi" ile "Nasıl Başardım?" konulu paneller, "Mezunlar Buluşması", Resim ve Fotoğraf Sergisi, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın öncülük ettiği ve geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından resmen başlatılan "Fidanlar Fidanlarla Büyüyor" kampanyası kapsamında fidan dikimi gibi etkinlikler gerçekleştirilecek.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.11.09 14:27 - Son Güncellenme: 2018.11.09 14:27 - Ali Yaşar
A